Eier Erlend Skalleberg (t.v.) og daglig leder Tom Erik Røberg jobber for å ta markedsandeler innen glass- og systeminnredningssegmentet. Foto: Trond Joelson

Vil slå gjennom med innovative løsninger

De to 29-åringene Erlend Skalleberg og Tom Erik Røberg har hele livet båret på ønsket om bygge opp sin egen virksomhet. Nå satser de alt på å lykkes innen glass- og systeminnredninger.

Gjennom selskapet Indunor AS satser Skalleberg som eier og Røberg som daglig leder å ta markedsandeler i et innredningsmarked som er preget av en rekke aktører og pressede marginer. De var likevel ikke redde for å satse nettopp innen dette markedet.

– Vi mener at området glass- og systeminnredning kanskje har vært en litt sovende bransje som har vært litt satt. Derfor mener vi at det kan være nyttig med en ny og frisk aktør som kan komme med noen spenstige ideer, sier en offensiv Skalleberg.

Selskapet ble etablert for litt over to år siden. Det har vært en bratt læringskurve for de to utdannede markedsførerne, men de peker på at de har hatt en god start og nå begynner å opparbeide seg en god ordrereserve.

Duoen forteller at de i starten fikk noen innspill om at denne satsingen hadde en dårlig timing og at de satset i et litt for trangt marked å kunne lykkes i.

– Vi valgte å se litt annerledes på det. Nettopp i litt trangere tider mente vi det var en god mulighet til å få flere eiendomsbesittere til å heve kvaliteten på lokalene sine for å få leid ut. Det mener vi å ha lyktes med. Kontorene skal nå være moderne, åpne og lyse, samtidig som de skal ha lounge-looken som nå er på full fart tilbake. I denne typen landskap er glassløsninger helt nødvendige - og nå er trekarmene borte - det er rette og rene linjer som gjelder, påpeker Skalleberg og Røberg.

Dansk leverandør

Like etter oppstarten fikk selskapet forhandlerstatus for danske Deko, og dette har vært nærmest helt avgjørende for å ha kommet ut av startgropa.

– De har vært i markedet i en årrekke. Deko er ikke det billigste alternativet, men de leverer moderne kvalitetsprodukter, som har gode brann- og lydegenskaper, samt at de er sertifisert etter de til enhver tid gjeldende krav og standarder, sier Røberg.

Selskapet har nå en rekke prosjekter i porteføljen, og i starten har oppdragene for det meste bestått av rehabiliteringsoppdrag.

– Det har passet oss helt fint. Vi har brukt noen mindre prosjekter til å bygge oss opp nødvendige erfaringer, og dette har vi nå brukt for å ta nye steg, sier Skalleberg.

Så langt har prosjektene i hovedsak bestått av forretningsbygg, næringsarealer samt noen boligprosjekter i tillegg til et treningssenter, en skole samt en restaurant.

– Disse prosjektene har ført til at større aktører nå også ønsker å bruke oss, sier de.

Moderne løsninger

De har tro på at bruk av moderne løsninger vil bli stadig viktigere i et stramt utleiemarked.

– Kundene blir mer og mer kravstore, og ønsker at nettopp deres lokaler skal skille seg ut. Da må man hele tiden tenke nytt og være tidlig ute med nye ideer. Her ønsker vi å komme med innspill til de beskrivende leddene, med hovedfokus på arkitektene og interiørarkitektene, legger Røberg til.

Det innebærer at de gjerne også jobber inn mot det høyere prissjiktet, både innen boliger og næringsbygg.

– Det er mange som ønsker å sette et eksklusivt preg på hjemmet, mener Røberg. De har blant annet vært inne i et boligprosjekt på Tjuvholmen.

Fremover vil de jobbe hardt for å komme inn på nye markeder, som blant annet hoteller, som de ser som drømmeprosjekter.

– Det er en perfekt kundegruppe for oss, påpeker Skalleberg.

Selv om de to gründerne er fornøyde med starten, har de en stor jobb foran seg om de skal ta opp kampen mot gigantene i denne bransjen.

– Vi er fortsatt i oppstartsfasen, men mener å ha kommet et godt stykke på vei og har lært mye av de to første årene. Ikke minst ser vi verdien av å ha en solid stab med faste, dyktige montører som kan gjør en jobb raskt og grundig - og det vil vi selvsagt fokusere på i tiden fremover også, påpeker Skalleberg.

Selskapet teller per nå de to som eneste faste ansatte, men de er nå i ferd med å bemanne opp staben.

– Vi skal ha en slank organisasjon, men nå må vi ha flere med på laget, sier Skalleberg og Røberg

De satser i år på å runde en omsetning på 23 millioner kroner.

– Dette er et tall som skal økes i årene fremover, slår de fast.

Selskapet har frem til nå blant annet levert løsninger til forretningsbygg, næringsarealer samt noen boligprosjekter i tillegg til et treningssenter, en skole samt en restaurant. Her fra prosjektet Timms Reperbane. Foto: Indunor