Mosaikken over svømmebassenget er laget av Per Krohg og forestiller svømmende kvinner og seler, med en hvalross i midten. Foto: Francisco NogueiraI den originale inngangsrotunden, med den gamle billettluken fremdeles intakt, er Vestkantbadets egne butikk. Foto: Francisco NogueiraNye Vestkantbadet er utvidet med et 400 kvadratmeter stort treningssenter for medlemmer og overnattingsgjester ved hotellet. Foto: Lars Petter PettersenInfrarød badstu med tilhørende kaldkulp. Foto: Francisco NogueiraFoto: Francisco NogueiraTreverket i veggene i skiftekabinettene og massasjerommene skinner på ny som ved åpningen for nesten 90 år siden. Foto: Francisco Nogueira

Vestkantbadet på Sommerro åpnet

Vestkantbadet i Sommerrokvartalet er tilbakeført til hvordan det så ut ved nyåpningen i 1932 og utvidet.

Med totalt 1.400 kvadratmeter med helse- og skjønnhetstilbud, blir Vestkantbadet Oslos største velværesenter, skriver Sommerro i en pressemelding mandag.

– Vi har spart det beste til slutt. Vestkantbadet har alltid vært et smykke. Nå er det også et moderne helse- og velværeparadis. Det er blitt lagt ned utallige håndverkstimer for å få det fredede badet tilbake slik det var, og store ressurser for å kunne tilby et bredt spekter av behandlinger og velværeopplevelser. Vi er ekstremt stolte av resultatet, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm, som er en av byggets eiere.

Det nye Vestkantbadet består av det originale badet fra 1932, samt 18 nybygde og restaurerte behandlingsrom, badstuer, basseng og et treningssenter. Den gamle, fredede delen er totalrenovert i samarbeid med Byantikvaren og satt tilbake til sin opprinnelige stand. LPO arkitekter har stått i spissen for restaureringsarbeidet, heter det i pressemeldingen.