Vegvesenet: - MDG stopper ikke E18

Statens vegvesen fortsetter planleggingsarbeidet av ny E18 Vestkorridoren, og understreker at kommunepolitikerne ikke bør kunne stoppe riksveiprosjektet.

Det skriverNRK i en artikkel på sine nettsider.

Miljøpartiet de Grønne (MDG) gikk til valg i Oslo på å stoppe utbyggingen av ny E18 mellom Oslo og Bærum, og deler nå makten med Ap og SV. I de tre partienes felles plattform heter det at en utbygging av E18 ikke skal gi trafikkøkning i Oslo.

Det får ingen betydning for Vegvesenets prosjektarbeid, skriver NRK.

Bare de siste fem årene har staten brukt 300 millioner kroner på å planlegge ny E18 vestover.

– Vi fortsetter det planleggingsarbeidet vi allerede har startet inntil vi får ny beskjed fra våre politiske myndigheter, sier prosjektleder Knut Gløersen for E18-utbyggingen i Statens Vegvesen til nrk.no.

– Det er staten som er vår myndighet, og dette er en riksvei, så staten har den øverste myndigheten her.

– Ingen show-stopper

Det betyr, skriver statskanalen, at E18-arbeidet fortsetter som før hvis ikke Samferdselsdepartementet setter ned foten.

– Det blir spennende å se hva de kommer med. Det ligger allerede mye satsing på kollektiv og sykkel i E18-prosjektet. Det blir det vanskelig å toppe, uttaler samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Han har også liten tro på at samarbeidspartiene i Oslo skal kunne stoppe eller gjøre om det nåværende prosjektet.

– Dette er et samarbeid mellom Akershus, Oslo og staten. Akershus er innstilt på å løse dette, så hva Oslo tenker om sentrum blir ikke noen show-stopper, sier samferdselsministeren til NRK.

Ikke redd for endringer

Solvik-Olsen sier overfor statskanalen at han ikke tror den Oslo-konstellasjonen kommer til å legge frem noe som er vesentlig forskjellig fra det som allerede er vedtatt, men han vedgår at det er en fare for trenering.

– Prosjektet er fornuftig og et godt og grønt kollektiv- og sykkelsatsingsprosjekt. Vi har holdt på med dette i mange tiår på tvers av mange regjeringer. Vi har et vei- og kollektivsystem som ikke er tilfredsstillende. Det må vi løse, sier han.

– Jeg kommer til å ønske at Vegvesenet fortsetter sitt arbeid som før, sier Solvik-Olsen.