Vegvesenet åpnet riksvei 13 i Hardanger etter sprengning

Statens vegvesen åpnet onsdag kveld riksvei 13 i Hardanger i Vestland. Det skal ha skjedd etter vellykket sprengning av løsstein fra fjellsiden over, opplyser de.

Slik så det ut da Statens vegvesen sprengte ned steiner som lå igjen etter skredet på riksveg 13 i Hardanger. Foto: Arvid Aga, Statens vegvesen / NTB
Slik så det ut da Statens vegvesen sprengte ned steiner som lå igjen etter skredet på riksveg 13 i Hardanger. Foto: Arvid Aga, Statens vegvesen / NTBArvid Aga, Statens vegvesen / NTB

Fjerningen av steinmassene over riksvei 13 i Hardanger gikk helt etter planen, og kun enkel opprydding gjenstår nå før veien kan åpnes, opplyser Statens vegvesen onsdag kveld.

– Geologen er veldig fornøyd med resultatet. Steinblokkene på rundt 300 kubikk har kommet ned, og vi ser ut til å ha unngått skader på veien. Det betyr at veien kan åpnes igjen allerede i kveld, sier byggeleder Rolf Anders T. Svensson i en pressemelding.

Tirsdag forrige uke gikk det et stort skred mellom Tyssedal og Stana. Store steinmasser ble likevel liggende igjen oppe i området hvor skredet gikk.

Etter enda et mindre steinras og mye nedbør, ble veien stengt mandag på grunn av fare for nye skred.

Derfor ble det startet sprengningsarbeid onsdag ettermiddag.

– Grunnen til at vi ikke har provosert fram skred tidligere, er at det har vært mye nedbør og tåke, slik at det ikke har vært mulig og forsvarlig å gjøre dette tidligere, sier Svensson.

Riksvei 13 i Hardanger skulle i utgangspunktet være stengt fram til torsdag klokken 12, men Vegvesenet opplyste onsdag kveld at de ville åpne veien så snart den er forsvarlig ryddet for løsstein.

På Vegvesenets trafikkmeldinger står det torsdag morgen at det er manuell dirigering på strekningen grunnet skader på veinettet.

Statens vegvesen er ferdig med arbeidet med å sprenge ned stein fra fjellsiden over riksvei 13 i Hardanger. Foto: Steinar Hustoft, Statens vegvesen / NTB
Statens vegvesen er ferdig med arbeidet med å sprenge ned stein fra fjellsiden over riksvei 13 i Hardanger. Foto: Steinar Hustoft, Statens vegvesen / NTBSteinar Hustoft, Statens vegvesen / NTB