<p>Johnny Dahlen og Marthe Karlsen Lange i Nore VVS AS. Forhandlere av HYSS. Foto: VB </p>

VB inngår samarbeid med Free Energy

Rørleggerkjeden VB har inngått et strategisk samarbeid med varmepumpeleverandøren Free Energy.

Det skriver VB i en pressemelding mandag.

Rørleggerkjeden, som har omtrent 200 medlemsbedrifter, har inngått et strategisk samarbeid med den norske varmepumpeleverandøren Free Energy om leveranser, montering og service av HYSS-systemet (Hybrid Solar System).

Varmepumpen kombinerer en moderne bergvarmepumpe med termiske solfangere, og gir, ifølge pressemeldingen, dobbel så stor årsvarmefaktor som Enovas nyeste energimåling av tradisjonelle bergvarmepumper.

Flere av rørleggerbedriftene i VB har allerede testet ut varmepumpesystemet, og er svært fornyde med å kunne tilby løsningen, skriver VB.
– Med dette samarbeidet kompletterer vi vårt sortiment av varmepumper, og sikrer at rørleggerbedriftene i VB får eksklusiv tilgang til det miljøeffektive HYSS-systemet. Med våre 200 rørleggerbedrifter gjør vi denne nyskapende vamepumpeløsningen tilgjengelig for kunder i hele landet, sier markeds- og kommunikasjonssjef i VB, Rita Horsdal Jønsberg, i pressemeldingen.

– Free Energys varmepumper er utviklet for det norske markedet og strømnettet, siden HYSS-pumper opp til 12 kW kun krever 1 faset 16A. Det gjør installasjonen både enklere og til lavere kostnader for kunden. VB-bedriftene er svært kompetente med dyktige rørleggere som både har kunnskaper og ønsker å gjøre det lille ekstra for sine kunder, sier Marcus Kanewoff, daglig leder i Free Energy, i pressemeldingen.