Illustrasjon: Nordbø & Egerdahl

Varsler krav om erstatning

Minst tre av de tekniske entreprenørene som ble fratatt anbudet på Vennesla Svømmehall vil varsle krav om erstatning.

Det er snakk om å kreve erstatning for positiv kontraktsinteresse, sier daglig leder i Ulstein blikk- og ventilasjonsentreprenør, Helge Ulstein, til Fædrelandsvennen.

Kravet innebærer å bli betalt som om kontrakten hadde blitt oppfylt – selv om kommunen har trukket den tilbake. I tillegg til Ulstein vant Vennesla-baserte Imtech kontrakten på rør. Mens Oneco i Kristiansand vant elektro- og teleinstallasjoner. ENWA ABC Tech i Oslo vant anbudet for vannbehandling, mens Reber Schindler i Vennesla skulle montere heis.

– Vi mener at vi har en veldig god sak. Vi vant i henhold til det anbudspapirene krevde, og det var ingen klager da fristen fikk ut 23. mai. Skanska klagde innenfor klagefristen og kunne dermed ta saken til retten. Men ingen kan klage på de tekniske fagene nå fire måneder etter at fristen gikk ut, mener han.

Ryker kontrakten, vil det få konsekvenser for bedriften.

– Vi har satt av halve bemanningen på ventilasjonsavdelingen på 20 mann på dette. Det er ikke mulig å hente inn den ordrereserven på kort tid, så da må ti ansatte permitteres, sier Ulstein.

Både Ulstein og Imtech har sendt klagebrev til kommunen. Kontraktsjef i Imtech, Thode Fagelund skriver at bedriften krever å få gjennomføre arbeidet de ble gitt kontrakt på.

– Det er et viktig oppdrag for Imtech Kristiansand og utgjør en stor del av vår ordrereserve. Vi tar forbehold om å gjøre andre vurderinger og utspill i saken, skriver han.

Kommuneadvokaten i Kristiansand, Andreas Orr Askland representerer Vennesla kommune. Han skriver at bedriftene har rett i at retten kun tok stilling til om selve byggentreprisen skulle avlyses, men at det forholdet som retten fant uklart utformet var lik for alle entrepriser. Nå som kjennelse foreligger og er rettskraftig må kommunen forholde seg til den, og løse saken i tråd med det som retten er kommet til. Videre skriver han at siden ikke begge parter har underskrevet kontrakten, så kan konkurransen avlyses selv om tildelingen har funnet sted.