Vaksdal sender nødhjelp til isolerte innbyggere

I alt 28 innbyggere i Eksingedalen i Vaksdal kommune er fortsatt isolerte etter et snøras. Tirsdag sender kommunen inn nødhjelp.

Store snømengder sperrer fortsatt veien ved Brakestad mandag etter det 100 meter lange og opp mot sju meter høye raset ved Trefallstrand onsdag forrige uke. Fare for nye skred har siden onsdag blitt vurdert som så stor at rydding av veien ikke har blitt vurdert som forsvarlig.

Konklusjonen etter mandagens møte mellom ordfører Eirik Haga, Statens vegvesen, kommunelegen og kommunens kriseledelse er at kommunen skal sende inn mat og medisiner til de 28 isolerte innbyggerne tirsdag. Torsdag skal de vurdere på nytt om veien kan åpnes, skriver NRK.

De isolerte menneskene bor på Gullbrå øverst i Eksingedalen i Vaksdal kommune. Forsyningene skal fraktes inn med helikopter eller hydrokopter.

– Innbyggerne på Gullbrå har gjort klart et landingssted for helikopter. Vi skal prøve å frakte inn forsyninger som brød og melk. Det er hardføre folk som bor der, og de er ved godt mot, seier ordfører Haga til NTB.

Det er ikke er en kritisk medisinsk situasjon i bygda. Et hell i uhellet er at en lege også er blant de isolerte, påpeker Haga.

De rammede personene tilhører fire gårdsbruk som driver husdyrhold, skriver kommunen på sine hjemmesider.