Malte kumlokk fra Ulefos skal nå bli historie. Illustrasjonsfoto: Ulefos

Ulefos går bort fra plast og maling på gategods

Ulefos vil nå levere sitt gategodssortiment umalt og uten plastemballasje.

Det skriver Ulefos i en pressemelding denne uken.

Gategods fra Ulefos omfatter runde kumlokk og rammer, trekkekummer, rister, sluk, lokale overvannsløsninger og tilbehør.

Leverandøren skriver at de nå gå bort fra å levere disse produktene med malte overflater og plastemballasje.

I pressemeldingen skriver Ulefos at de forventer å redusere sitt karbonfotavtrykk med 14 tonn ved å kutte malingsavfall og 20,5 tonn ved å kutte plastavfall.

– Det ble helt naturlig for oss å ta steget helt ut og kun tilby umalt gategods, ene og alene på grunn av miljøhensyn, sier Salgs- og Markedsdirektør i Ulefos Lasse Enger-Larsen.

Overfor Byggeindustrien bekrefter han at det nå er full stopp på maling og plastemballasje på gategodsprodukter fra Ulefos, og at så snart de eksisterende lagrene er tømt, vil omleggingen være total.

– Det blir en overgangsfase nå, men i løpet av våren vil vi ikke lenger ha malte gategodsprodukter. Det har blitt en uformell bransjenorm at det skal være maling på gategods, men det har ingen funksjon utover det visuelle, sier han.

Enger-Larsen understreker dog at Ulefos’ andre produkter til bygg og anlegg, utemiljø og vann og avløp fortsatt vil leveres med overflatebehandling, ettersom disse produktene faktisk trenger det.