Foto: UCO
Foto: UCO

UCO med ny avdeling i Grenland – satset på grønne løsninger

Lokalene var innflyttingsklare i starten av juni.

– Når man bygger et nytt lokale i 2023, er det vel forventet at det er bærekraftig og at grønne løsninger er på plass, men i tillegg til å ha valgt mer tradisjonelle løsninger så har vi valgt noen som gir ekstra stor effekt. På taket har vi montert nesten 600 kvadratmeter med solcellepaneler. Dette var et viktig grep fra UCO sin side. Vi investerer kraftig i grønne maskiner og vi oppfordrer kundene til å leie grønt, dermed synes jeg det er fint at vi også kan gjøre nødvendige tiltak på byggene for å skåne miljøet mest mulig, sier administrerende direktør Jostein Stormo i UCO i en pressemelding.

Avdelingen har også helelektrisk vaskeanlegg, slik at man ikke brenner diesel for å varme opp vann. Videre har de temperaturføler i bakken som føler utetemperaturen, og dersom denne faller under tre grader eller det kommer snø, så varmes bakken utenfor vaskehallen opp.

– Det er sirkulasjonsanlegg i vannanlegget som gjør at vannet sirkulerer konstant og man trenger da ikke å vente på at vannet blir varmt og vifter i taket i lagerhallen sørger for at luften holder seg nede og oppvarmingen kan begrenses, skriver selskapet.

– Det er altså gjort mange grep ved avdelingen for at UCO skal være nettopp det foregangsselskapet innen klima og miljø som vi ønsker. Alt er nå lagt godt til rette for at kollegene skal kunne ha en bærekraftig arbeidsdag og at kundene skal se at vi tar klima og miljø på alvor, sier Stormo. Bygget åpner formelt 20. oktober.