Ocean Space Centre skal ligge på Tyholt i Trondheim. Foto: Statsbygg / NTB
Ocean Space Centre skal ligge på Tyholt i Trondheim. Foto: Statsbygg / NTBStatsbygg / NTB

Trym og Ruta signerte Ocean Space Centre-kontrakter

Statsbygg har signert kontrakter med trønderske entreprenørselskaper til en samlet verdi på rundt 600 millioner kroner.

Det er de lokale entreprenørselskapene Trym Anlegg og Ruta Entreprenør som har signert de første byggekontraktene med Statsbygg, skriver byggherren i en pressemelding.

– De lokale entreprenørene kunne vise til solid kompetanse og organisasjon, og kom totalt best ut i konkurransen, sier prosjektleder Simen Bakken i Statsbygg i meldingen.

Kontrakten med Trym Anlegg er en totalentreprise på 209 millioner, der de skal foreta rive- og grunnarbeider for den store bassengfløyen og opparbeide felles infrastruktur for anlegget. Trym Anlegg skal også foreta en forkorting av den eksisterende slepetanken, som vil være i midlertidig bruk frem til bassengfløyen står ferdig.

Statsbygg har samtidig signert en totalentreprise på 383 millioner med Ruta Entreprenør for å bygge nytt arbeidsplass- og undervisningsbygg for ansatte og studenter i NTNU og Sintef. I tillegg skal Ruta Entreprenør opparbeide infrastruktur og utendørsarealer for bygget, opplyser Statsbygg.

Ocean Space Centre blir et av verdens mest avanserte anlegg for forskning og utdanning, og skal bidra til utvikling og omstilling av havnæringene.