Illustrasjonsfoto: Ronny Danielsen
Illustrasjonsfoto: Ronny Danielsen

Første entreprenørkontrakt på Ocean Space Center gikk til Trym Anlegg

Statsbygg har tildelt Trondheimsentreprenøren Trym Anlegg den første entreprenørkontrakten for realisering av storprosjektet Ocean Space Center.

Etter flere uker med usikkerhet rundt finansieringen av innovasjons- og forskningssenteret, ligger det nå til rette for byggestart til høsten.

Entreprisekontrakten Trym Anlegg er tildelt gjelder arbeider med riving og grunnarbeider for fløy B i prosjektet, inkludert forkorting av eksisterende slepetank. Kontrakten er på drøyt 209 millioner kroner, og er den største kontraktsinngåelsen for Trym Anlegg noen gang. Oppstart for rivearbeidene er planlagt rett over sommeren, skriver selskapet i en pressemelding fredag.

Kontrakten ble tildelt Trym Anlegg basert på konkurransekriteriene pris (60 prosent) og kvalitet (40 prosent).

Daglig leder i Trym Anlegg, Robert Skjervstad, er meget tilfreds med å ha vunnet kontrakten.

– Det er en stor glede for oss å få lov til å bidra til realiseringen av dette viktige prosjektet for Trondheim og Norge. Vi har som misjon å bygge med omtanke for byen og samfunnet, og det er derfor svært tilfredsstillende for oss å få bidra i et prosjekt som står sentralt i det grønne skiftet, sier Skjervstad i meldingen.

Byggingen av Ocean Space Center risikerte lenge å bli utsatt i forbindelse med regjeringens arbeid med revidert satsbudsjett for 2023.

- Vi hadde en god følelse for at vi ville vinne kontrakten før stoppordren kom fra regjeringen i forbindelse med arbeidet med revidert statsbudsjett, og nå kan vi endelig slippe jubelen løs over å ha vunnet vår største kontrakt noensinne. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette skal bli et godt prosjekt for Trondheim og Norge, sier Skjervstad.

Robert Skjervstad (daglig leder) og Eivind Svarva (avdelingsleder). Foto: Trym
Robert Skjervstad (daglig leder) og Eivind Svarva (avdelingsleder). Foto: Trym