Ondskapens hotell? Foto: Lene NeverdalFoto: Lene NeverdalFoto: Lene NeverdalFoto: Lene Neverdal

Tror på hotellåpning i skrekkbygget i 2020

Harastølen-investor sier han er nesten helt sikker på hotellåpning i 2020 i det historiske skrekkfilm-bygget.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

– Med så mange positive bidragsytere og stor interesse, er jeg åtti prosent sikker, sier investor og prosjektleder Terje Svindland til statskanalen.

Byggeindustrien skrev i 2017 en reportasje om skrekkbygget Harastølen.

I fjor høst presenterte ei investorgruppe det som ser ut til å bli redningen for det store, gamle mursteinsbygget i fjellsiden over Luster i Sogn og Fjordane.

– Vi må ha på plass nok penger til at vi kan forsvare investeringen. Det ser det ut til at vi skal klare, så vi satser på å starte utvendig renovering i september, sier Svindland.

Det enorme, gamle sanatoriet er falleferdig, heter det i NRK-artikkelen. Murstein har falt ned, og flere av vinduene er knust. Med et budsjett på mellom 40 og 50 millioner kroner skal hotellutviklerne pusse opp bygget utvendig, to etasjer innvendig, samt sette i stand en resepsjon og en restaurant.

Et tilskudd fra Kulturminnefondet på 3,8 millioner kroner medvirker, ifølge NRK, til at Svindland kan komme i gang med det utvendige arbeidet. Dette er Kulturminnefondets største enkelttilskudd noensinne.

Direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet sier til NRK at Harastølen er et viktig kulturminne for hele Vestlandet, og at det derfor er viktig å ta vare på.

– At Kulturminnefondet har gått såpass tungt inn, er et kvalitetsstempel både for bygget og planene, kommenterer næringssjef i Luster, Olav Grov.