Trond Bentestuen. Foto: Løvenskiold Handel
Trond Bentestuen. Foto: Løvenskiold Handel

Trond Bentestuen blir ny administrerende direktør i Løvenskiold Handel

Trond Bentestuen (52) er ansatt som ny administrerende direktør i Løvenskiold Handel AS.

I perioden 2018-2021 var Bentestuen administrerende direktør for REMA 1000 Norge med ansvar for 650 butikker med samlet omsetning på om lag 52 milliarder kroner.

– Fra 2008 til 2018 var han ansatt i DNB hvor han var en del av konsernledelsen. Først som konserndirektør med ansvar for bankens markedsføring/kommunikasjon og e-Business (nettbank/mobilbank), deretter som konserndirektør for personmarkedet i banken hvor han var ansvarlig for omfattende omstillinger, digitalisering av tjenester og utvikling av «Vipps». I de siste to årene i DNB var Bentestuen konserndirektør og ansvarlig for formuesforvaltning, private banking og forsikring, heter det i en pressemelding. Fra 2002-2008 var han nordisk markeds- og kommunikasjonsdirektør i Expert ASA (Power).

– Det siste året har Bentestuen vært engasjert som rådgiver for større selskaper innenfor industri og finans.

– Jeg ser frem til at Trond Bentestuen, som har lang erfaring fra ledende stillinger i varehandel og finans, skal bidra til videreutvikling av Løvenskiold Handel og Maxbo og styrke selskapets posisjon som en ledende aktør i byggevarebransjen, sier konsernsjef Carl Otto Løvenskiold i Løvenskiold-Vækerø.

Løvenskiold Handel AS, som er et heleid datterselskap av Løvenskiold-Vækerø AS, hadde i 2021 en samlet omsetning på 5,3 milliarder kroner.

Bentestuen tiltrer stillingen senest 1. januar 2023.