Idar Kirkhorn er daglig leder for den delen av Trimble-konsernet som leverer Novapoint og Quadri. Foto: Trimble

Trimble slipper Novapoint 21 og Quadri 3

Trimble lanserer to nye digitale produkter for prosjektering av infrastruktur i BIM.

Det skriver Trimble i en pressemelding mandag.

Nye Novapoint 21 og Quadri 3 er, ifølge pressemeldingen, selskapets mest omfattende systemoppgradering siden 2012, da den nye plattformen, Novapoint 19, ble lansert.

Den nye programvaren er nå tilgjengelig for brukern. Dette er nytt i den oppdaterte Novapoint-plattforment:

Novapoint 21 Basis

  • Tabell-vindu
  • Volum mellom flater (solids)
  • Større modeller
  • Utsettingsdata med ´fra-til´-støtte
  • Nettverkslenker
  • Forbedret støtte for IFC og GML
  • Trimble ID istedenfor Vianova ID
  • Levende skyer, sjø og skog

Videre har prosjekterings-applikasjonene Novapoint Veg, Jernbane og VA|Kabel fått en total overhaling av modelleringsmotoren, heter det i pressemeldingen. Dette skal blant annet ha resultert i bedre håndtering av større korridormodeller og bedre beregningsresultater. Med helt ny funksjonalitet for å produsere objekter med volumgeometri for alle lag i overbygningen, kan mengder hentes rett ut av modellen via det nye tabellvinduet. Snitt blir også mer informative på grunn av dette, skriver Trimble.

Quadri 3

Også modell-samhandlingsplattformen Quadri er forbedret, heter det videre i pressemeldingen.

Blant annet gis nå muligheten til å parkere modeller og få ny informasjon om datamengder når man deler endringer. Dette gjør det, ifølge meldingen, enklere og mer effektivt å jobbe med både mange og store Quadri-modeller.

Quadri Easy Access har også fått ny log-in via Trimble ID, ny Topic for animasjon av ståsteder med generelle forbedringer, samt et kraftigere 3D-vindu.

– Jeg vil takke alle våre kunder og partnere som har bidratt med aktiv input og tilbakemeldinger til den nye hovedreleasen, sier Idar Kirkhorn, daglig leder for den delen av Trimble-konsernet som leverer Novapoint og Quadri.

– Dette har vært viktigere enn noen gang, gitt bransjens krevende omstilling til ny prosjekteringsmetodikk, stadig tettere samhandling på tvers av fag og aktører, og målet om ÅpenBIM. Vårt årlige Novapoint Brukermøte har vært et sentralt møtepunkt og en viktig premissgiver for denne dialogen med bransjen, avslutter han.