Administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien. Foto: Ingar Sorensen
Administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien. Foto: Ingar Sorensen

Treindustrien: Trelastprisen har falt 42 prosent på ett år

Prisene på trelast ut fra produsent har ifølge Treindustrien falt kraftig og er tilbake på nivået før pandemien. En markedsundersøkelse viser en nedgang på 42 prosent fra desember 2021 til desember 2022.

Prisen på trelast til en enebolig har gått ned 42 prosent ut fra produsent fra desember 2021 til desember 2022. Det viser en markedsundersøkelse utført av Treindustrien, med utgangspunkt i en konstruksjonspakke på til sammen 15-20 kubikkmeter trelast til en enebolig på 160 kvadratmeter med terrasse og garasje.

I desember 2021 var prisen på en slik materialpakke oppe i 117.000 kroner med moms. Nå har prisene på trelast falt slik at samme materialpakke koster 68.000 kroner med moms ut fra produsent.

– Prisene på trelast var i pandemien på et historisk høyt nivå. Nå er prisene tilbake på nivået vi hadde før pandemien, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad i en pressemelding.

– Prisene ut fra produsent har sunket kraftig. Trelast er en viktig byggevare, når prisene reduseres vil prosjekter lettere kunne gjennomføres som planlagt, sier Finstad.

Saken er oppdatert. I første utgave sto det at markedsundersøkelsen tok utgangspunkt i en konstruksjonspakke på 15-20 kvadratmeter trelast. Det riktige er 15-20 kubikkmeter.