Tre arbeidere ble skadet i en arbeidsulykke på Follobanen mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tre personer skadd i arbeidsulykke på Follobanen

Tre personer ble kjørt til Ahus etter å ha blitt skadd i en arbeidsulykke i tunnelen til Follobanen. Bane NOR uttaler tirsdag kveld at det trolig ikke er snakk om noen alvorlige personskader.

Ulykken skal ha skjedd inne i tunnelen, melder Øst politidistrikt på Twitter klokken 12.30 mandag.

I forbindelse med arbeid i tunellen skal tre arbeidere ha veltet med en kran.

I en senere Twitter-melding meldte politiet at én arbeider skal ha vært kritisk skadd, mens de to andre var lettere skadd, og at de tre skadde var kjørt til Ahus.

Mandag kveld kan kommunikasjonsansvarlig for Follobaneprosjektet, Kathrine Kjelland i Bane NOR fortelle at det trolig ikke er snakk om noen alvorlige personskader i ulykken.

Kommunikasjonssjef i Follobaneprosjektet, Kathrine Kjelland.

– De involverte i en ulykke i Follobanens tunnelanlegg i dag, ser ikke ut til å ha fått alvorlige skader. To av de tre involverte er undersøkt og skrevet ut fra sykehuset. Den siste er igjen på sykehuset for videre undersøkelser. Så langt ser det ikke ut til at han har fått alvorlige skader. Bane NOR er svært lettet over at ulykken ikke ser ut til å ha påført tunnelarbeiderne alvorlige skader, sier Kjelland.

Ulykken skal ha skjedd inne i tunnelanlegget mot Ski like før klokken tolv mandag formiddag, og er meldt til Arbeidstilsynet.

Ulykken skjedde, ifølge Bane NOR, da et multi-kjøretøy som ble reparert inne i tunnelen, begynte å rulle og til slutt kolliderte med en lift.

Kjelland forteller til Byggeindustrien at de involverte tunnelarbeiderne er tatt hånd om av helsevesenet, og at Bane NOR nå først og fremst har fokus på at det må gå bra med de skadde.

– Ulykken skal granskes av Bane NOR og entreprenøren, etter mønster fra håndtering av tidligere hendelser. Vi venter på nærmere status, mens de involverte blir godt tatt hånd om i helsevesenet, sier Kjelland.

Østlandets Blad skrev tidligere på dagen at det skulle være snakk om en fallulykke fra flere meters høyde fra en kran inne i tunnelen, og at et skinnegående kjøretøy også skal ha vært involvert i hendelsen. Ifølge avisen var de tre skadde utenlandske arbeidere.

– Det viktigste nå er å tenke på dem som er skadd, og at de blir tatt hånd om på beste måte. Det er veldig stor aktivitet inne på dette anlegget, men én slik hendelse er én for mye, sier Katrine Kjelland til Østlandets Blad.