Til topps med ni meter høy kjøkkenhage

Den ni meter høye utstillingshagen B&Q Garden i Chelsea Flower Show vekker stor oppsikt blant publikum med grønnsaker som dyrkes i flere etasjer. Denne hagen hentet hjem en av gull-medaljene. (Bildekarusell)

Dette er den høyeste hagen noensinne i Chelsea Flower Show. Hensikten er å vise at folk bør plante og produsere mat hvor det finnes mulighet.

Ifølge utstilleren selv er det anslått at matlagrene i London vil ta slutt etter fire dager dersom forsyningene opphører, og derfor er det viktig at folk kan dyrke mat selv på små arealer.

Hagen tar sikte på å stimulere mennesker og lokalsamfunn til å utvikle ny lokal og bærekraftig mat. Dette vil også gjøre en miljømessig forskjell i byene, ifølge utstilleren.

Alt er spiselig
Alt i det ni meter høye glass- og ståltårnet er spiselig, både grønnsaker og planter. I tillegg til vanlige sorter som tomater, paprika og chili, er en hel rekke andre mindre kjente spiselige planter presentert i den levende veggen.

To plantesystemer
Veggen har to forskjellige plantesystemer. Det ene består av skreddersydde blomsterkasser som inneholder større forekomster av for eksempel tomater, paprika og spiselige blomster. Det andre er et modulbasert levende vegg-system som inneholder urter og gir bokstavelig talt et grønt bakteppe til grønnsakene.

Hage.no kunne konstatere at levende vegger går igjen i flere av hagene og utstillingene i årets Chelsea Flower Show.

Se bildekarusell for flere detaljer.

Den aller gjeveste prisen for Best Show Garden gikk til The Daily Telegraph. Hage.no kommer tilbake med bilder fra denne og de andre utstillingshagene.