F.v Rasmus Reinvang, Tone Selmer-Olsen og Iwan Thomson. Foto: Sandra Martine Eskeland
F.v Rasmus Reinvang, Tone Selmer-Olsen og Iwan Thomson. Foto: Sandra Martine Eskeland

Tidligere byråd for byutvikling blir ny styreleder i Lala Tøyen

Arkitekt- og landskapsarkitekt-kontoret Lala Tøyen har fått inn Rasmus Reinvang, tidligere byråd for byutvikling i Oslo, som styreleder.

– Ansettelsen er en del av Lala Tøyens satsing på å bli en enda mer relevant leverandør av løsninger som bidrar til gode grønne byer for folk flest, heter det i en melding fra selskapet.

Rasmus Reinvang har en master i ledelse, økonomi og bærekraft fra Handelshøyskolen BI, og en magistergrad i kulturstudier fra Universitet i Oslo. 

– Han har jobbet med klima, miljø og bærekraftig utvikling i over 20 år, som politiker, konsulent og i frivillige organisasjoner. Han har vært byråd for byutvikling i Oslo (for MDG), vært partner i Vista Analyse AS, og har tidligere jobbet for miljøorganisasjonen WWF, både i Norge og i Kina. Hanjobber i dag som senior manager for bærekraft og grønn omstilling i Footprint, som er en del av Sopra Steria.

– Vi er svært glade for å få inn en kapasitet som Rasmus Reinvang som ekstern styreleder. Lala Tøyen har nøkkelkompetanser som kan bidra til mer bærekraftige og inkluderende byer, og Rasmus vil med sin omfattende erfaring bidra til at vi i en enda større grad kan være relevante i markedet, uttaler daglig leder Tone Selmer-Olsen i meldingen.

– Lala Tøyen kaller seg et «humanistisk» arkitekt- og landskapsarkitektkontor, og for meg illustrerer det hvilket unikt perspektiv denne høyt kvalifiserte gjengen bringer til utformingen av byer og tettsteder i Norge. Vi skal gjennom en stor grønn omstilling hvor alle skal med, og da trenger Norge trenger mer Lala Tøyen. Jeg ser frem til å bidra til den videre utviklingen av Lala-miljøet, med et mål om å levere enda flere gode prosjekter, sier Reinvang via meldingen.

– Lala Tøyen ble stiftet i 2009 og har blitt en livskraftig tenåring. Vi er veldig takknemlige for det våre eksterne styremedlemmer har bidratt med frem til i dag og vi er klare til å ta nye skritt i vår utvikling og ansettelsen av Rasmus Reinvang som nye styreleder. Foruten Rasmus sitter fra før prosjektsjef Tine Aagesen fra Solon eiendom og Morten Jensen leder i Light Bureau Norway som eksterne i Lala Tøyen sitt styre. Vi skal fremover bli enda mer Lala, samtidig som vi utvikler vår rolle og finner gode løsninger som fungerer i praksis, sier Iwan Thomson, grunnlegger av Lala Tøyen.