Dette er Moelvens nest sterkeste kvartalsresultatet noen gang, kun slått av andre kvartal i rekordåret 2007. Foto: Moelven

Tidenes beste første kvartal for Moelven

Aldri før har Moelven hatt et bedre første kvartal enn i 2021.

Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven. Foto: Moelven

I løpet av årets tre første måneder omsatte Moelven for 3.182 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 290 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Dette er en økning i resultatet på 220 millioner kroner fra samme periode i fjor, mens omsetningen økte tilsvarende med 446 millioner kroner. Dette er Moelvens nest sterkeste kvartalsresultatet noen gang, kun slått av andre kvartal i rekordåret 2007. Molven viser til høy etterspørsel, sterk prisutvikling internasjonalt og ivrige hjemmesnekkere er forklaringen på det gode resultatet.

- Mye har endret seg siden samme tid i fjor. Da hadde vi fulle lagre, mens nå er vi helt i den andre enden av skalaen. Vinterkulden i år var ikke optimal for produksjonen vår, og nå jobber vi for fullt med å håndtere høysesongen vi er inne i, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier i meldingen.

Konsernets selskaper innenfor limtre, modulbygging og kontorinnredninger opplever ikke like sterk markedsutvikling som trelast-segmentet, men de kan skilte med forbedringer i ordrereservene, opplyser trekonsernet.

- Moelven går svært godt om dagen og vi tror etterspørselen for trevarer vil holde seg på dette nivået gjennom første halvår. Samtidig jobber vi kontinuerlig med å forbedre lønnsomheten og strukturen i konsernet. Det må vi for å kunne takle skiftende tider i bransjen vår, sier Kristiansen.