Trond Markussen, president i NITO, tar ikke gjenvalg. Foto: NITO/Bjarne Krogstad

Trond Markussen, president i NITO, tar ikke gjenvalg. Foto: NITO/Bjarne Krogstad

Tar ikke gjenvalg som president i NITO

– NITO er rekordstor og har stadig større gjennomslagskraft. Nå er tiden inne for at noen andre kan løfte arbeidet videre, sier Trond Markussen, president i NITO, etter at han har annonsert at han ikke tar gjenvalg.

NITO er Norges største fagforening for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 108.000 medlemmer.

– De siste 12 årene har jeg vært så heldig å få ledet en sterk fagforening i stor vekst. Vi har vokst med 50 prosent på disse årene og fått gjennomslag for mange viktige saker som har sikret våre medlemmer en trygg hverdag med bedre lønns- og arbeidsvilkår, sier Markussen i en pressemelding.

Trond Markussen meldte seg inn i NITO som student i 1985 og ble valgt inn i foreningens hovedstyre i 1998, før han ble valgt til visepresident i 2003 og president i 2012. Nå har han annonsert at han ikke tar gjenvalg foran NITOs kongress i november.

– Fram mot høsten skal jeg ha fullt fokus på å sikre at NITO fortsetter veksten, får enda mer gjennomslag og være en god støttespiller for våre medlemmer, sier Markussen.