Administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco.

Sweco-sjefen kan smile for ordrebok på 1,6 milliarder i første kvartal

Sweco Norge leverte et resultat i første kvartal på linje med samme periode i 2020. Samtidig steg ordreboken til 1,6 milliarder kroner i kvartalet.

– I et marked preget av nedstengninger og hjemmekontor, leverer Sweco et resultat på nivå med første kvartal i 2020, korrigert kalendereffekten av påskeferien. Tøff konkurranse i markedet, og forsinket oppstart i enkelte offentlige prosjekter, ga et lavere aktivitetsnivå enn ønsket, sier administrerende direktør Grete Aspelund i en pressemelding. 

EBITA for første kvartal i 2021 endte på 53,7 millioner kroner, som tilsvarer en margin på 7,8 prosent. EBITA for tilsvarende periode i 2020 var 95 millioner kroner. Kalendereffekten av fire feriedager i tilknytning til påskeferien falt i første kvartal, var 42,4 millioner kroner, melder selskapet.

Ifølge pressemeldingen har selskapet vunnet mange prosjekter i første kvartal, noe som har gitt en rekordhøy ordrebok på 1,6 milliarder kroner.

Driftsinntektene for perioden ble 685,2 millioner kroner, mot 694,3 millioner kroner i første kvartal 2020. Justert for kalendereffekt er driftsinntektene over fjoråret.

– Det underliggende behovet for våre tjenester er sterkt, også i et korona-preget marked. Vi har derfor stor tro på at aktivitetsnivået vil ta seg opp i tråd med gjenåpningen av samfunnet. Som en del av en samlet bygg- og anleggsnæring er vi også en av Norges største arbeidsgivere. Vi er derfor opptatt av at aktiviteten øker, slik at kapasitet og kompetanse som er bygget opp over mange år kommer til nytte, sier Aspelund i meldingen.

Sweco Group, som har virksomhet i 14 land i Europa, leverte et resultat (EBITA) for første kvartal på SEK 540 millioner kroner, mot 630 millioner kroner i samme kvartal i fjor, noe som tilsvarer en margin på 9,8 prosent.

Sweco Groups driftsinntekter var SEK 5,538 millioner kroner, fra 5,680 millioner kroner i samme periode i 2020.