Administrerende direktør Ingvild Storås i Baneservice går til CargoNet. Foto: Svanhild Blakstad

Administrerende direktør Ingvild Storås i Baneservice går til CargoNet. Foto: Svanhild Blakstad

Storås forlater Baneservice

Administrerende direktør i Baneservice AS Ingvild Storås slutter i selskapet etter ni år som øverste leder. Hun blir ny administrerende direktør for CargoNet og en del av konsernledelsen i Vy fra årsskiftet.

- Jeg har hatt ni spennende og lærerike år i Baneservice der jeg har fått være med på å videreutvikle selskapet sammen med dyktige og engasjerte kollegaer. Jeg er stolt og glad over den jobben vi har utført, så selv om det er med et visst vemod jeg slutter i selskapet, er jeg sikker på at jeg forlater et selskap som har de beste forutsetninger for å utvikle seg videre og befeste stillingen som den ledende baneentreprenøren, sier Ingvild Storås i en pressemelding.

- Jeg er klar for nye utfordringer og ser frem til å bli bedre kjent med CargoNet og Vy. Transportsektoren er i stor utvikling, der det er økt vilje til og forståelse for å velge miljøvennlige løsninger for både gods- og persontrafikk. For å få kundene til å velge jernbane, er det viktig å kunne tilby gode og konkurransedyktige løsninger. Det ser jeg frem til å jobbe med, legger hun til.

Storås får med seg gode skussmål på veien fra Baneservice-styret.

- Ingvild har vært en pådriver for utvikling og profesjonalisering av Baneservice og entreprenørmarkedet på jernbanen. Under hennes ledelse har Baneservice etablert seg som en ledende aktør som leverer gode økonomiske resultater. Ingvild har vært en god samarbeidspartner for oss i styret, selv om det er beklagelig at hun slutter, vil jeg gjerne takke henne for solid innsats for Baneservice og ønsker henne lykke til videre i ny jobb, sier styreleder i Baneservice, Dagfinn Neteland i meldingen.

– Ingvild Storås er en solid og erfaren leder som jeg gleder meg til å få med på laget i Vy. Hun har betydelig erfaring fra både forretningsutvikling, drift og arbeid med rammebetingelser, som Vy og CargoNet vil nyte godt av, sier Gro Bakstad, konsernsjef i Vy i en melding fra dem.