<p>Ring 2 mellom Sognsveien og Vogts gate er stengt etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix</p>Ring 2 mellom Sognsveien og Vogts gate er stengt etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpixRing 2 mellom Sognsveien og Vogts gate er stengt etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpixRing 2 mellom Sognsveien og Vogts gate er stengt etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Stor vannlekkasje i Oslo førte til trafikkaos

En stor vannlekkasje skapte trafikkaos i Oslo mandag ettermiddag. Årsaken til lekkasjen var gravearbeid.

Lekkasjen i det som er en hovedvannledning, oppsto like før klokken 16.

– Det er en omfattende vannlekkasje, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB mandag ettermiddag.

Rundt 17.15 opplyste brannvesenet at lekkasjen var stoppet.

Ring 2 ble grunnet lekkasjen sperret i begge retninger mellom Sognsveien og Vogts gate. I 19-tiden var veien åpen igjen.

Fryser til

Det var store vannmengder som fosset ut i hovedstadens gater mandag ettermiddag.

– Vi har fått meldinger om at det har begynt å fryse til. Kommunen har satt inn tiltak mot hålkeføret, de strør og salter, sier operasjonsleder Pedersen mandag kveld.

Ifølge Yr var det 0 grader i Oslo fra klokken 18. Det er meldt kuldegrader fra og med klokken 20.

Gravearbeid

Gravearbeid i Stavangergata var årsaken til lekkasjen.

– Vi har vært i dialog med føreren av gravemaskinen det gjelder. Vi oppretter sak, og så får vi se hva våre jurister eventuelt kommer fram til hva gjelder reaksjoner, sier operasjonslederen.

Lekkasjen var fra en hovedvannledning.

– Det er en hovedvannledning, en såkalt 400 millimeterledning, som er skadd, sa Erik Henriksen i Vann- og avløpsetaten til NRK mandag ettermiddag.

Kø og forsinkelser

Pedersen opplyste mandag ettermiddag at det var mye kø grunnet lekkasjen.

Lekkasjen rammet også kollektivtrafikken.

Buss 20 var i en periode innstilt mellom Majorstuen og Torshovparken, opplyste Ruter. I tillegg var det forsinkelser på bussrutene 34, 28, 54, 37, 25, 20 og 21.