Claus Konow, leder for salgsadministrasjonen (t.v), administrerende direktør Odd Sund, og markedskoordinator Malin Nygård i Hesselberg Maskin, kan si seg godt fornøyd med både leveringstider og salg i første kvartal.
Claus Konow, leder for salgsadministrasjonen (t.v), administrerende direktør Odd Sund, og markedskoordinator Malin Nygård i Hesselberg Maskin, kan si seg godt fornøyd med både leveringstider og salg i første kvartal.Foto: Hesselberg Maskin

Stor salgsøkning for Hesselberg Maskin

Hesselberg Maskin melder at de har økt leveringskapasiteten med 40 prosent i første kvartal, og salget av nye maskiner ligger betydelig over fjoråret.

– Selv om vi også merker utfordringer i markedet med blant annet prisstigning på stål og diverse maskindeler, så har vi faktisk greid å øke klargjøring- og leveringskapasiteten med 40 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor, sier Claus Konow, leder for salgsadministrasjonen i Hesselberg Maskin, i en pressemelding.

Tidlig ute

Konow forklarer utviklingen med at selskapet har gjentatt oppskriften fra i fjor.

– Ja, vi har også i år vært svært tidlig ute med de store bestillingene, og dessuten er det en tendens til at kundene nå kjøper flere maskiner samtidig. Nærmere 60 prosent av maskinen vi bestiller er solgt før de kommer på lageret vårt, opplyser Konow.

Han legger til at også antall solgte maskiner har økt betraktelig fra 87 i første kvartal i fjor til 150 maskiner etter de tre første månedene av 2022.

– Totalt solgte vi over 450 maskiner i fjor, og vi hadde blant annet en svært positiv utvikling i segmentet 20–30 tonns beltegravere sammen med personløftere. Dessuten hadde vi suksess med store tunge dumpere og hjullastere, forteller Konow.

Hesselberg Maskin har økt antall solgte maskiner hittil i år.
Hesselberg Maskin har økt antall solgte maskiner hittil i år.Foto: Hesselberg Maskin

Skal passere milliarden
Administrerende direktør Odd Sund i Hesselberg Maskin legger til at målet for inneværende år er å passere milliarden i omsetning og deretter 1,5 milliard kroner innen 2025.

– I tillegg skal vi nå ut å ansette 20 nye mekanikere, opplyser Sund.

Han viser til at selskapet også økte ordrereserven fra 23 millioner kroner i 2020 til hele 250 millioner kroner i 2021 .

– Og det gledelige er at ordrereserven nå holder seg stabilt på samme høye nivå selv om salget øker betydelig, sier Sund.

Norskeid

Hesselberg Maskin holder til på Frogner i Lillestrøm og er en norskeid leverandør av blant annet Komatsu anleggsmaskiner, Bomag komprimeringsutstyr og maskiner fra Manitou. Selskapet har i dag 137 ansatte og hadde en omsetning i 2021 på 870 millioner kroner.