Fra venstre: Stig Humstad (anleggsleder Stjern Entreprenør), Kolbjørn Jektvik (prosjektleder Mowi) og Rune Aune (anleggsleder Stjern Entreprenør)
Fra venstre: Stig Humstad (anleggsleder Stjern Entreprenør), Kolbjørn Jektvik (prosjektleder Mowi) og Rune Aune (anleggsleder Stjern Entreprenør)

Stjern bygger lakseslakteri

Stjern Entreprenør vant i vinter anbudskonkurransen for samspillsprosjektet Mowi Blue Harvest hvor Mowi skal bygge nytt lakseslakteri på Jøsnøya i Trøndelag.

Partene har jobbet tett med prosjektet siden januar, og i juni ble avtalen som gjør Stjern til totalentrepenør for prosjektet signert, forteller entreprenøren. Detaljprosjektering og forberedende grunnarbeider er allerede utført, og nylig startet arbeidet med betongfundamentering.

- Dette er et veldig stort og viktig prosjekt for oss i Stjern Entreprenør, og vi er stolte av at en aktør som Mowi gir oss denne tillitten. Vi har etter hvert opparbeidet oss gode erfaringer og gode referanser innen bygging av både smoltanlegg og slakteri for laksenæringen. I tillegg er vi også godt kjent på Jøsnøya fra før gjennom bygging av et lignende slakteri på nabotomta for noen få år tilbake, sier daglig leder Sindre Stjern-Strøm i Stjern Entreprenør i en pressemelding.

På topp vil prosjektet med alle underentreprenører og sideentreprenører sysselsette rundt 150 personer.

- Slike utbygginger gir store ringvirkninger for en regional entreprenør som oss og for det øvrige lokale næringslivet, sier Stjern-Strøm i meldingen.