Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Statkraft-resultatet vokste med 1,2 milliarder

Statkraft hadde et underliggende driftsresultat på 2,6 milliarder kroner i andre kvartal, en oppgang på 1,2 milliarder fra samme periode i fjor.

Økningen skyldtes først og fremst et forbedret resultat fra Markedsoperasjoner og høyere kraftproduksjon, opplyser selskapet i en pressemelding.

Den gjennomsnittlige systemprisen var i april til juni 35,6 euro per megawattime, ned med 9 prosent fra andre kvartal 2018. Statkrafts totale kraftproduksjon endte på 12,3 terawatt, en økning på 0,9 prosent.

Resultat etter skatt endte på 2,1 milliarder kroner, en økning på 1,9 milliarder kroner fra i fjor.

Også for første halvår er resultatet sterkt, med et underliggende driftsresultat på 9 milliarder kroner. Det er en forbedring på 1,7 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i 2018.

– Driftsresultatet for første halvår er det beste i selskapets historie og gjenspeiler god drift og vellykkede markedsaktiviteter, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

De siste årene har selskapet inngått nye, og reforhandlet eksisterende kontrakter i Norge og utlandet. Avtalen med spanske Audax Renovables skal ifølge Statkraft gjøre selskapet til en konkurransedyktig leverandør av fornybar energi, og i juni ble det besluttet at de skal bygge vannkraftverket Los Lagos i Chile. Det vil styrke selskapet i det chilenske markedet, og forventes å være ferdigstilt i andre kvartal 2022.