Speilglatte veier skaper trøbbel på Østlandet

Regn som har frosset til is, har skapt speilglatte veier over hele Østlandet torsdag kveld. Flere biler har kjørt av veien, og politiet advarer bilister.

– Sentralbordet vårt har blitt nedringt av folk som melder om glatte veier. Vi har vært i kontakt med Vegtrafikksentralen, som er ute og strør, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Torsdag kveld kolliderte to biler på Østre Aker vei nordgående i Oslo. Ingen ble skadd i trafikkuhellet.

– Den ene bilen hadde sommerdekk, så den ble avskiltet og tauet vekk, forteller Engeseth.

Måtte dirigere trafikken

På Nesøya i Asker måtte en politipatrulje i en periode dirigere trafikken manuelt som følge av glatte veier og dårlig fremkommelighet. Trafikken hopet seg opp, men etter hvert fikk en strøbil sørget for bedre trafikkforhold.

Like etter 22.15 kolliderte en brøytebil og en personbil som kjørte i samme kjøreretning på E18 på Liertoppen. En person ble sett til av ambulansepersonell, og trafikken går forbi i ett felt.

La bilen stå hvis du kan

Også i Follo, Moss og på Vestfossen i Buskerud har det vært meldt om svært glatte veier. På Vestfossen kjørte en lastebil eller meieribil av veien som følge av kjøreforholdene, men ingen ble alvorlig skadd.

– Når det er så vanskelige kjøreforhold, er det viktig at man kjører etter forholdene og holder god avstand til bilen foran. Man bør også vurdere å la bilen stå og ellers henstilles det til folk å bruke sunn fornuft, råder Engeseth