Spår boligprishopp på Romerike

Rekordhøye boligpriser i Oslo kan presse kjøperne ut av byen og drive opp prisene på Romerike.

Det spår sjefsøkonom i Eika Gruppen, Jan Andreassen i Finansavisen fredag.

Andreassen peker ut Romerike som fremtidens vinnerregion på boligpriser.

Dette, uttaler han overfor avisen, kommer av at boligprisene vil bli uoverkommelige inne i hovedstaden, samtidig som at mulighetene for hjemmearbeid vil gjøre det mindre nødvendig å bo i byen.

– Dessuten er det en god del folk som reiser mye, og da verdsettes nærhet til Gardermoen høyt. I tillegg er det et veldig fint sted som kan by på mye natur. Så det er mange grunner til å velge Romerike, sier han.

Andreassen spår både Lillestrøm og Jessheim vil merke en økt pågang og stigende boligpriser, men det er ikke her han tror prisene vil gjøre det største hoppet.

– Det største potensialet for prisstigning ligger nok på Øvre Romerike, spesielt på Eidsvoll og nordover. Her beveger prisene seg riktignok fra et lavt nivå, men det gir også størst muligheter for vekst, sier han.

Mens økonomen ser for seg oppgang på Østlandet, rammer oljekrisen markedet i vest. Allerede merker man nedgangen i Stavanger-området, og Andreassen tror Bergen er neste by ute for å ta et fall.

– Utover høsten tror jeg folk kommer til å bli bekymret for fremtiden når de forstår at oljeavhengigheten er større enn først antatt. Da blir boligkjøperne mer avventende, og salget vil falle tilbake, sier han.