Oppsal senter. (Ill. OBOS)

Solgte Oppsal-leilighet for nesten 10,5 millioner

OBOS solgte 36 nye boliger på Oppsal senter onsdag kveld.

Den dyreste leiligheten som ble solgt kostet 10.450 000 kroner og er 132 kvadratmeter stor. Det gir en kvadratmeterpris på 79.166 kroner.

- Det er en del eneboliger i området som kan ha gått for en lignende sum tidligere, men jeg vil tro dette er rekord for en lelighet i dette området, sier kommunikasjonsdirektør i OBOS, Åge Pettersen, til Byggeindustrien.

Også en tilsvarende leilighet i etasjen under gikk for godt over 10 millioner kroner.

Solgte 36 på en kveld

OBOS startet salget av de nye borettslagsleilighetene på Oppsal senter onsdag kveld. I første salgstrinn var det 54 leiligheter som ble lagt ut for salg. Allerede første kveld ble 36 av dem solgt.

- Selv om det har vært et godt nyboligmarked over tid i mange av de store byene, så er det ikke helt vanlig at det selges så mange første kveld, sier Pettersen.

- Det vi så tydelig var at det var mange fra nærområdet Oppsal og Østensjø som ønsket å kjøpe. Det er mange godt voksne mennesker som ønsker å selge eneboligen og flytte over i noe mer lettstelt og sentralt med nærhet til butikk og t-bane, sier Pettersen.

Ferdig i 2018
De 200 boligene i Oppsal senter borettslag vil ligge over og ved det nye senteret, hvor det vil bli en stor matvareforretning.

Det er også planlagt frisør, apotek, bakeriutsalg, blomsterbutikk, helsetjenester og andre servicetjenester. Rivingen av det gamle senteret er i gang og planlagt ferdigstillelse er før sommeren 2018.