Sør Bolig AS har meldt oppbud. Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Slutt for Sør Bolig AS

Avisa Fædrelandsvennen melder at styret i Sør Bolig AS mandag måtte melde oppbud.

Fædrelandsvennen (sak åpen for abonnenter) refererer til pressemelding fra Sør Bolig AS der styreleder Remy Diederiks fastslår at det er med tungt hjerte styret i Bolig Sør måtte melde oppbud.

Åtte ansatte står nå i fare for å miste jobben etter at det ble åpnet konkurs i selskapet. Styrelederen opplyser at åtte kunder nå må få ferdigstilt sine boliger av andre selskaper, hvis ikke konkursboet velger å ferdigstille oppdragene.

Det er på det rene at kreditorene vil bli påført store tap. Sør Bolig AS skal ifølge Fædrelandsvennen ha opparbeidet seg en gjeld på 18 millioner kroner, mens antatte verdier som kan realiseres er på 8,5 millioner kroner.

Fædrelandsvennen har tidligere omtalt (sak åpen for abonnenter) at flere boligkjøpere har klaget på feil og mangler i forbindelse med to av selskapets boligprosjekter i Kristiansand. Senere skal det også ha dukket opp misfornøyde beboere, reklamasjoner og manglende ferdigattester i Grimstad, Arendal og Tvedestrand.

Avisa skriver at Sør Bolig-konsernet selger boliger og leiligheter i flere sørlandsbyer og i Vestfold og Telemark. Virksomheten i resten av konsernet fortsetter.