Illustrasjon: LOF arkitekterIllustrasjon: LOF arkitekterIllustrasjon: Arkitektkontoret GASAIllustrasjon: Arkitektkontoret GASA

Slik vil de gjøre Mysen til Østlandets mest attraktive

Eidsberg kommunestyre har vedtatt at Mysen skal bli Østlandets mest attraktive småby. Denne uken ble planene for en stor sentrumsutvikling presentert i byen.

Antall innbyggere i Mysen skal økes, og om fem år åpnes Follobanetunnelen. Da reduseres reisetiden med tog mellom Mysen og Oslo betydelig, og dette vil gjøre Mysen mer attraktiv både for næringslivet og som bosted, skriver utbyggingselskapet Sagtomta Utvikling Mysen i en pressemelding.

– Jeg er overbevist om at flere og flere tegn tyder på at vi vil lykkes, sier Eidsberg-ordfører Erik Unaas i pressemeldingen.

For halvannet år tilbake ble Sagtomta Utvikling Mysen dannet, med Eidsberg kommune, ROM Eiendom og Eidsberg Sparebank som likeverdige partnere.

Denne uken ble planene for det nye Sagtomta-kvartalet i sentrum presentert. 50 meter fra jernbanestasjonen vil Eidsberg Sparebank modernisere og bygge ut, blant annet med egen en ny konferanseavdeling i en ny fjerde etasje, og et mulig innebygd torg for butikker, bevertning og service på grunnplanet.

– Vi ønsker å forsterke posisjonen som sentrumsaktør, og vi ønsker å samarbeide både med kommune, lokalt næringsliv og lag og foreninger om bruken av den nye storstuen i 4. etasje, sier banksjef Morten Christoffersen i pressemeldingen.

Rett ved siden av Sparebanken vil Sagtomta Utvikling bygge opp mot 60 leiligheter i første byggetrinn.

Sagtomta Utvikling har gjennomført en arkitektkonkurranse på hele det 27 dekar store området. Hvis alle grunneierne ønsker å bli med på et felles prosjekt, kan det resulterer i totalt over 300 leiligheter, ifølge daglig leder Jan Arne Kragset. 

I tillegg til boliger, blir det butikker og næringsareal i første etasje mot de fleste gatene. Etasjehøyden vil variere fra mellom tre og fire til maksimum syv etasjer. Det blir høyest utnyttelse nærmest jernbanestasjonen.