Rosenlund kontorbygg på Lillehammer er nå solgt for 757 millioner kroner. Foto: Jørn Hindklev

Slet enormt med vannlekkasjer – solgt for 757 millioner

Coop Eiendom og Møller Eiendom har solgt Rosenlund Kontorbygg på Lillehammer for 757 millioner kroner.

Det er NE nyheter som melder dette. Kjøper av Rosenlund Kontorbygg, som har vært eid med to tredjedeler av Coop Eiendom Norge og en tredjedel Møller Eiendom er ifølge nettstedet et syndikat satt opp av Clarksson Platou Finance. Overtakelse er satt til 29. april.

Leietakere i bygget er Statens vegvesen Region øst, Fylkesmannen i Oppland og Fylkesnemda.

Uforutsette grunnforhold og flom

Rosenlund Kontorbygg på 22.000 kvm er det det største byggeprosjektet i Lillehammer siden OL i 1994, men prosjektet hadde definitivt sine utfordringer i byggeperioden.

Uforutsette grunnforhold og en kraftig flom bidro til at prosjektet kom skjevt ut av hoppkanten. Nærmere ett år forsinket kunne totalentreprenøren NCC likevel sette et pent nedslag med byens flotteste kontorbygg, skrev Byggeindustrien i sin prosjektomtale om Rosenlund Bydelssenter for ett år siden.

− Byggets konstruksjon og selve utføringen har ikke vært de store utfordringene i dette prosjektet. Det som har stilt oss på prøve er uforutsette grunnforhold som forsinket utgraving av byggegropen høsten 2012 og setningsskadene vi fikk på fundamentet da stablingen av første plan av råbygget startet sommeren 2013. I tillegg opplevde vi en kraftig flom sommeren 2014, opplyste prosjektsjef Gisle Ranheimsæther til Byggeindustrien.

Først ved juletider 2015 gikk Staten vegvesen god for at det var kontroll på utfordringene rundt grunnvannstanden og lekkasjer i kjelleren i sin del av bygget og flyttet inn.

Skal satse på handelsutvikling

Magne Søvde, direktør i Coop Eiendom, sier til GD at Coop Eiendom velger å selge seg ut siden kontorbyggene i Rosenlund ligger litt på siden av det som er deres hovedanliggende, nemlig handelsutvikling.

– Vi i Coop Eiendom har utviklet dette sammen med Møller Eiendom, Coop Innlandet og Halvor Morka og nå valgt å realisere dette siden vi så at det var en mulighet til å gjøre en god handel. Vi opplever at vi har fått en god pris for eiendommen som er et high end-prosjekt og attraktivt i markedet, sier Søvde til GD.

Coop Eiendom vil nå satse sterkere på utviklingen av bydelssentret i Rosenlund som ligger vegg i vegg til kontorbygget.