Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult. Foto: Johnny Syversen

Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult. Foto: Johnny Syversen

Skanska valgte Norconsult til E18 Fornebukrysset – Strand

Skanska Norge har valgt Norconsult som være totalrådgiver og prosjekteringsansvarlig for alle fag på byggingen av E18 Fornebukrysset – Strand.

Det skriver Norconsult i en pressemelding.

Skanska signerte mandag kontakt med Statens Vegvesen om prosjektering og bygging av E18 Fornebukrysset – Strand, en kontrakt verd 4,6 milliarder kroner. Nå er det klart at Norconsult blir totalrådgiver og prosjekteringsansvarlig for alle fag på strekningen.

– Vår brede og tverrfaglige kompetanse innen samferdsel, veiplanlegging, mobilitet, byutvikling og miljø vil være viktige bidrag i planleggingen av arbeidet med et av Norges største veiprosjekter i årene som kommer. Vi ser frem til videre samarbeid med Skanska og Statens vegvesen, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult.

I juni 2022 signerte Statens vegvesen og Skanska Norge, sistnevnte med Norconsult som rådgiver, en kontrakt som omfatter prosjektering og bygging av strekningen E18 Strand – Ramstadsletta.

I tillegg har Norconsult på oppdrag for Statens vegvesen også jobbet med reguleringsplanen for tilstøtende parsell på E18 Vestkorridoren etappe 2, Ramstadsletta – Nesbru, heter det i pressemeldingen.

Kontrakten Fornebukrysset-Strand innebærer prosjektering og bygging av 2,3 kilometer ny motorvei med tre felt i hver retning, samt vekslingsfelter på deler av strekningen. I kontrakten inngår også 660 meter av Høviktunnelen, hvorav 440 meter er bergtunnel. Det skal i tillegg bygges hovedsykkelvei mellom Fornebukrysset og Strand.

Anleggsarbeidene har planlagt oppstart sommeren 2023, og skal etter planen være ferdig i årrskiftet 2029/2030.