ROM Eiendom-direktør Petter Eiken (fra høyre) og Skanska-direktør Ståle Rød. Foto: SkanskaFoto: SkanskaFoto: SkanskaFoto: SkanskaFoto: SkanskaFoto: Skanska

Skanska trapper opp i Trondheim

Trapphuset i Trondheim begynner å ta form. Skanska er i full sving på Norges første næringsbygg som bygges over jernbanespor og perronger i full drift.

Det skriver Skanska i en pressemelding mandag.

Arbeidet med å videreutvikle Trondheim sentralstasjon har nå pågått i syv måneder. Trapphuset er det første næringsbygget i Norge som bygges over jernbanespor og perronger som er i drift gjennom hele byggeperioden.

ROM Eiendom er byggherre, mens Skanska Norge er totalentreprenør. Trapphuset skal ha fire etasjer, og vil inneholde 3.000 kvadratmeter for næring i tillegg til en kombinasjon av handel og service på 1.600 kvadratmeter.

Bygget skal stå klart i januar 2016.

– Byggingen av Trapphuset gjør at sluttbrukerne ikke bare vil få en bedre opplevelse når de benytter seg av togtilbudet i Trondheim, men også at en ny del av byen åpner seg for jobb og fritidsmuligheter. Vi i Skanska synes er det veldig spennende å kunne være en del av et slikt prosjekt, hvor man virkelig føler at man er med på bygge samfunnet, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Ståle Rød.

Så langt har utbyggingen, ifølge pressemeldingen, ikke hatt noen innvirkning på jernbanedriften, samtidig som det ikke har vært noen personskader, verken hos publikum eller fagarbeidere.