Skissetegning som viser hvordan prosjektet kanskje vil se ut. Illustrasjon: LPO Arkitekter
Skissetegning som viser hvordan prosjektet kanskje vil se ut. Illustrasjon: LPO Arkitekter

Skanska kjøper ferdigregulert tomt i Bærum

Skanska har kjøpt eiendom i Bærum og planlegger bygging av 50 leiligheter og 28 rekkehus.

Skanska Eiendomsutvikling har inngått avtale med Profier om kjøp av eiendommen Kirkeveien 59, på Haslum i Bærum. Eiendommen er ferdig regulert til blokkbebyggelse og konsentrert småhusbebyggelse på totalt 8. 600 kvadratemter BRA.

Skanska planlegger å bygge 50 leiligheter fordelt på tre bygg i 3-4 etasjer samt 28 rekkehus. Parkering vil bli i underjordisk parkeringsanlegg og det vil bli etablert el-ladere på alle parkeringsplasser, opplyser entreprenøren i en pressemelding.

Eiendommen har tidligere vært en teglfabrikk, og det står et kombinert lager og logistikkbygg der i dag. Skanska planlegger for oppstart bygging i løpet av 2023. 

- Vi er veldig fornøyde med å sikre oss denne flotte eiendommen. Her skal vi skape et trivelig bomiljø med høye miljøkvaliteter og attraktiv arkitektur, sier Thorbjørn Brevik, konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling i meldingen.

Transaksjonen gjennomføres i løpet av fjerde kvartal og gjøres ved at Skanska kjøper alle aksjene i Høvikhagen AS.

- Etter å ha gjort en vurdering av vår øvrige prosjektportefølje i Bærum, har vi denne gangen valgt å selge denne tomten. Vi ønsker Skanska lykke til med utviklingen av det flotte prosjektet i Kirkeveien, sier Lasse Lundhaug, daglig leder i Profier i samme melding.