Sindre Log fra Robbins har engasjert seg i ITA og er nå valgt som leder av ITA Young Members Group. Foto: Privat.

Sindre Log leder internasjonalt tunnelnettverk

Sindre Log er valgt som leder av ITA Young Members Group.

Log ble valgt under World Tunnel Congress (WTC), som International Tunneling and Underground Space Association (ITA) nylig arrangerte i San Francisco.

– ITA Young Members er en gruppe jeg var med å starte for noen år siden. Gruppen er i utgangspunktet en paraplyorganisasjon for alle «young professionals» grupper i ulike tunnelland, slik som NFF Yngres nettverk i Norge, forklarer Sindre Log.

Den 30 år gamle trønderen, som til daglig jobber for TBM-leverandøren Robbins, mener ITA Young Members Group er viktig for å engasjere yngre krefter i tunnelbransjen.

– Vi har tradisjonelt sett at organisasjoner som blant annet ITA og NFF har slitt med å engasjere yngre krefter. Gjennom å legge til rette for å skape internasjonale nettverk tidlig i folks karrierer, mener vi at vi gir muligheter for gode resultater både for organisasjonene og for hver enkelt ingeniør, sier Log.

– Vi tror det er veldig viktig at man allerede tidlig i karrieren får muligheten til å få impulser og diskutere fag med ingeniører som har lignende problemstillinger og løsninger i andre land. Siden vi startet dette for noen år siden ser vi at interessen øker år for år og at flere land engasjerer seg. Som et eksempel hadde vi i år ti nasjoner som stilte til valg på de tre valgbare styremedlemsposisjonene, fortsetter han.

Ifølge Log har Norge tradisjonelt sett vært et av foregangslandene i ITA, med en meget sterk anleggsbransje i ryggen.

– NFF har støttet ITA Young Members Group siden oppstarten, både økonomisk og med å sponse deltagelse på WTC for noen yngre medlemmer av NFF. Det er derfor naturlig at vi engasjerer oss sterkt i dette nettverket, understreker Log.

I fjor var også Sindre Log nominert til prisen "Young tunneller of the year" under den første utgaven av ITA Tunneling Awards.