Direktør Irene Måsøval i Fornebubanen (fra venstre), daglig leder Christian Tanum i HAB og Federico Conde, direktør for Europa i Dragados signerer Fornebubanens største kontrakt. Foto: Fornebubanen
Direktør Irene Måsøval i Fornebubanen (fra venstre), daglig leder Christian Tanum i HAB og Federico Conde, direktør for Europa i Dragados signerer Fornebubanens største kontrakt. Foto: Fornebubanen

Signerte milliardkontrakt på Fornebubanen: – Aldri tidligere gjort i Norge

Fornebubanen signerte kontrakt med arbeidsfellesskapet HAB-Dragados ANS om oppføring av råbygg for Fornebu stasjon og base. Kontrakten har en estimert verdi på 2,25 milliarder kroner.

Det skriver utbyggingsetaten Fornebubanen i en pressemelding mandag.

Milliardkontrakten er forventet å bli den største kontrakten på hele Fornebubanen, heter det i meldingen.

– Bygging av en underjordisk T-banestasjon og base av denne størrelsen har aldri tidligere blitt gjort i Norge. I Fornebubanen er vi glade for at vi nå kan påbegynne den komplekse og unike oppgaven, og vi ser frem til å samarbeide med HAB-Dragados ANS, som leverte det beste tilbudet både på pris og kvalitet, sier Irene Måsøval, direktør i Fornebubanen.

Fornebu stasjon og base på Fornebubanen. Illustrasjon: Fornebubanen
Fornebu stasjon og base på Fornebubanen. Illustrasjon: Fornebubanen

Daglig leder i HAB, Christian Tanum sier i pressemeldingen at kontraktsinngåelsen markerer en milepæl for HAB og deres spanske samarbeidspartner Dragados.

– Tildelingen av Fornebu stasjon og base markerer en milepæl for HAB-Dragados ANS. Kontrakten gir en unik mulighet til å spille en sentral rolle i både utformingen av Fornebubanen og å bidra til å forbedre transporttilbudet for innbyggerne i og rundt Oslo og Akershus. Vi er stolte og takknemlige for å få være en del av denne utbyggingen, og ser frem til et godt samarbeid med både med samarbeidspartnere og Fornebubanen, sier han.

– Samarbeidet gir begge selskaper muligheten til å dra nytte av hverandres kompetanse og vi ser frem til å få være med på et spennende og komplekst prosjekt. Vi er sikre på at dette partnerskapet vil sørge for at vi leverer et godt prosjekt for Fornebubanen, legger Tanum til i pressemeldingen.

Råbygg Fornebu stasjon og base skal romme den fremtidige endestasjonen på Fornebubanen, og inneholder i tillegg store arealer for verksted, vaskehall og base for 28 vognsett. Råbygget for Fornebu stasjon og base vil ligge under mye av den bebyggelsen som skal bygges på Fornebu, heter det i meldingen.

Råbygget blir et stort betongbygg under bakken med en utstrekning på omtrent 500 ganger 100 meter med 358 store og små rom. Fornebubanen skriver at de forventer at det vil gå med omtrent 115.000 kubikkmeter betong i råbyggsfasen.

Line Johanne Strætkvern Pedersen blir prosjektleder for oppdraget. Byggearbeidene er planlagt å starte i mars 2024 og vil pågå til 2027.