Selvaag Eiendom selger BA-HR-bygget på Tjuvholmen

Selvaag Eiendom selger nå BA-HR-bygget og forbereder med dette selskapet på fremtidige investeringer i eiendommer med utviklingspotensial og høyere kontantstrøm.

Selvaag Eiendom har inngått avtale med KLP Eiendom om salg av kontoreiendommen Tjuvholmen Allé 16 i Oslo. Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er 772 millioner kroner. Etter justering for skatteposisjoner er netto eiendomsverdi 751 millioner kroner. Leieinntektene for 2016 er cirka 28 millioner kroner.

- Salget er en del av vår offensive strategi om å optimalisere porteføljen og investere i eiendommer med utviklingspotensial og høyere kontantstrøm, sier adm. dir. Frederik Selvaag i Selvaag Eiendom i en pressemelding.
De neste årene skal vi investere over 2,5 milliarder kroner, sier han.

Tjuvholmen Allé 16 ble oppført i 2012 i forbindelse med utviklingen av Tjuvholmen.

– Vi er stolte over å ha fått utvikle Tjuvholmen generelt og Renzo Piano-komplekset spesielt, sier adm. dir. Frederik Selvaag. Da er det hyggelig å kunne overlate dette bygget til KLP Eiendom, som vi er sikre på at vil ivareta både eiendommen og kundeforholdet til BA-HR på en fremragende måte, sier han.

Selvaag Eiendom er heleid av Selvaag Gruppen som har utviklet Tjuvholmen i samarbeid med Aspelin Ramm. Selvaag Eiendom eier etter salget fortsatt over 10.000 kvadratmeter næringsarealer på Tjuvholmen og en rekke leiligheter. Verdijustert balanse er omkring 6,5 milliarder kroner.