Daglig leder Ketil Solvik-Olsen i Seabrokers Fundamentering (til venstre) og daglig leder Lars Hoksrud i Jetgrunn. Foto: Seabrokers
Daglig leder Ketil Solvik-Olsen i Seabrokers Fundamentering (til venstre) og daglig leder Lars Hoksrud i Jetgrunn. Foto: Seabrokers

Seabrokers kjøper Jetgrunn

Seabrokers Fundamentering kjøper opp den Telemark-baserte fundamenteringsentreprenøren Jetgrunn AS, som har spesialisert seg på arbeider med jetpeler.

Det skriver Seabrokers i en pressemelding onsdag.

– Veldig mange byggeprosjekter krever en miks av fundamenteringsløsninger. Dette kan vi nå tilby med enda større fagekspertise og mangfold. Vi er spesielt stolte over å få med oss Lars Hoksrud på laget. Han har gjennom flere tiår vært en pioner innen utvilking av jetpeling, og har svært høy faglig annerkjennelse som kan nyttiggjøres fra prosjektet er på tegnebrettet til det skal realiseres. Det skal vi bygge videre på nå når vi videreutvikler selskapet, og det gir enda flere byggverk trygg grunn å stå på, sier Ketil Solvik-Olsen, daglig leder i Seabrokers Fundamentering, i pressemeldingen.

Jetgrunn vil, ifølge meldingen, videreføres som eget heleid datterselskap i Seabrokers Fundamentering, hvor både ansatte og maskinpark videreføres. Første prosjekt for Jetgrunn som Seabrokers-selskap går ut på å gjøre fundamenteringsarbeid i Dronningens gate i Oslo.

Seabrokers Fundamentering leverer fundamenteringsløsninger som peling, spunting, boring, kc-peling og jetpeling, og omsatte for over 500 millioner kroner i 2022.