Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Samferdselsministeren tar NSBs avgjørelse til etterretning

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) forstår at det vekker følelser når NSB-navnet forsvinner, men vil ikke motsette seg styrets avgjørelse.

Et enstemmig styre i NSB går inn for å samle persontog- og bussvirksomheten i Norge og Sverige under en ny, felles merkevare med navnet Vy. Samferdselsministeren tar styrets avgjørelse til etterretning, opplyser Samferdselsdepartementet – som er NSBs eier.

– Det er styret og selskapet som er nærmest til å vurdere hva som må til for at NSB skal lykkes som selskap framover. Jeg vil derfor legge styrets avgjørelse til grunn når saken skal behandles på generalforsamlingen, sier Jon Georg Dale.

Han understreker at NSB er et kjent og tradisjonsrikt merkenavn i Norge.

– NSB-navnet har en lang historie og betyr mye for mange. At navnet nå forsvinner har jeg stor forståelse for at kan vekke følelser. Samtidig vil ikke eieren motsette seg styrets avgjørelse når styret mener at endringen er nødvendig for å styrke konkurranseposisjonen til NSB og for å kunne tilby de reisende et godt og framtidsrettet tilbud, sier samferdselsministeren.