Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Sameie saksøker veggleverandør etter lekkasjer

Sameiet Workinnmarka Boligpark II i Tromsø har gått til søksmål mot Senja Elementer AS.

Det skriver Nord24 i en artikkel på sine nettsider.

Sameiet krever nå prisavslag og erstatning på inntil 2,6 millioner kroner for det de mener er mangler som skyldes grovt uaktsom utførelse av Senja Elementer.

Styreleder i sameiet, Ann-Britt Nilssen, henviser til sameiets advokat, Bjørn Arne Jakobsen i advokatfirmaet Rekve, Pleym & Co, som sier at konflikten gjelder lekkasjer i fasaden i Workinnmarka Boligpark II.

– Det ble først oppdaget et fuktproblem. Etter hvert avdekket man at det var mye mer omfattende, sier han til Nord24.

Det er Senja Elementer som har levert og montert veggelementene. Ifølge advokaten har det oppstått lekkasjer som følge av beslagsløsningene, og overgangen mellom beslag og vegg.

Sameiet ble stiftet 17.08.2004.

– Det er ikke mange år gammelt, men utenfor den absolutte reklamasjonsfristen. Det gjelder grov uaktsomhet. Anførselen vår er at det er systemfeil, siden det er samme feil så mange plasser, sier advokaten.

Ifølge advokaten er skaden nå utbedret. I regnskapet til sameiet for 2017 er det opplyst at sameiet har vedlikeholdskostnader på 2,6 millioner kroner i 2017. Det opplyses samtidig at rehabilitering av ytterveggene er delvis lånefinansiert. Sameiet har vært nødt til å ta opp et lån på nær én million kroner for å utbedre skaden. Lånet går over ti år. Rentesatsen i DNB på dette lånet er på 4,38 prosent, ifølge regnskapet.

Oddmund Enoksen er advokat for Senja Elementer AS. Han sier at klienten bestrider at det er utført mangelfullt arbeid og at lekkasjene er et resultat av grov uaktsomhet fra Senja Elementer.

– Reklamasjonsfristen er utløpt for å gjøre mangler gjeldende, sier Enoksen til Nord24.

Advokaten tror ikke på noe forlik mellom partene.