Illustrasjonsfoto

Rosings lanserer nytt adgangssystem for fellesgarasjen

Rosings har nå lansert et nytt driftskonsept for sikkert adgangssystem til fellesgarasjer.

- Det kan være krevende for et sameie eller borettslag å holde oversikten over hvem som har håndsendere til garasjeporten eller bommen. Vi kan nå tilby en løsning med fjernprogrammering av sendere, sier produktansvarlig Geir Sjåstad i Rosings i en pressemelding.

Løsningen består av en mottakerenhet som kobles til den eksisterende motoren på porten eller bommen. Mottakeren har en kapasitet på opptil 1.000 håndsendere.

- Med denne løsningen på plass slipper styret i sameiet eller borettslaget og selv holde oversikten over alle håndsendere som finnes, samt jobben med å hjelpe beboerne med programmering av nye sendere, sier Sjåstad.

- Når vi mottar en rekvisisjon som gjør det klart at vedkommende har tillatelse til å kjøpe sender vil vi aktiverer en ny håndsender til den aktuelle styringsenheten, og sende den direkte til den som skal benytte senderen. Når den kommer frem er den klar til bruk. Hvis beboeren hadde en gammel sender som er mistet eller ødelagt, vil vi avregistrere denne, slik at den ikke kan misbrukes av uvedkommende i fremtiden, legger Sjåstad til.

Han peker på at styret på bakgrunn av denne alltid vil ha tilgang til en oppdatert liste over hvem som har tilgang til garasjeanlegget.

Styringsenheten kan også benyttes som automatisk ur, slik at porten kan settes åpen i ønsket tidsrom.

- Dette er en viktig del av vår fremtidige satsing, å ta frem konsepter og tjenester som forenkler hverdagen til våre kunder, samtidig som sikkerheten øker, sier Thomas Holthe, salgs- og markedssjef  i Rosings.