Etter overlevering og dåp ble maskinene fraktet over til steinbruddet på vestsiden av Rekefjord. Foto: RisaDaglig leder ved Rekefjord Stone AS, Rahel Hertig og kona til Risa-eier Bjørn Risa, Kirsten Risa fikk æren av å døpe hver sin store tipptruck. Maskinene fikk navnene «Kirsten» og «Rahel». Foto: RisaDaglig leder ved Rekefjord Stone AS, Rahel Hertig ved maskinen som fikk hennes navn. Foto: Risa

Risa tok imot stor Volvo-leveranse

Risa tok nylig imot tolv Volvo-maskiner, og døpte to nye tipptrucker fra Volvo Maskin.

Det skriver Risa-gruppen i en pressemeldnig mandag.

Risa har i flere år driftet steinbruddet i Rekefjord øst i Rogaland, og selskapet overtar nå tilsvarende ansvar for bruddet på vestsiden av fjorden. I forbindelse med utvidelsen inngikk Risa mot slutten av 2018 kontrakt med Volvo Maskin om overlevering av tolv maskiner, blant annet to tipptrucker der hver har kapasitet til å ta 65 tonn nyttelast.

Torsdag 31. januar var det tid for overlevering og dåp av de to tipptruckene.

Ansvarlig for dåpen var Rahel Hertig og Kirsten Risa. Hertig er daglig leder ved Rekefjord Stone AS, og Risa er gift med Bjørn Risa, tredje generasjon eier av Risa-gruppen.

Massene fra Rekefjord holder spesielt høy tetthet, noe som gjør den ettertraktet over hele Europa –ikke minst ved fundamentering av offshore vindmøller, skriver Risa-gruppen i pressemeldingen.

Risa-gruppen og Volvo Maskin skal, ifølge pressemeldingen, samarbeide om utvikling av nye miljøvennlige og samtidig effektive løsninger. I praksis betyr dette at Risa-gruppen og Volvo nå starter en langsiktig satsing som inkluderer utvikling av både teknologi, nye organisatoriske løsninger og kompetanse, heter det i meldingen.

Maskinene som ble levert i forrige uke, har alle den nyeste grønne motorteknologien fra Volvo som tilfredsstiller normen Euro steg IV. En viktig del av leveransen er et samarbeid mellom Volvo og Risa om å videreutvikle flåtestyringen av maskinene i Rekefjord gjennom Volvos software som sikrer nøyaktig overvåking av drivstofforbruk og jobbeffektiviteten, heter det videre i meldingen.

– Målet er å oppnå ytterligere reduksjoner i drivstoff-forbruk og dermed enda lavere utslipp av klimagasser. På Eikeland gård vil nå Volvo bidra med teknisk utstyr, instruksjonsmateriell og maskiner. Gården vil bli et kompetansesenter for personell fra både Risa og Volvo. Nå skal vi virkelig sette fart på utviklingen mot en grønnere anleggssektor, forteller Svein Bø, daglig leder for Rental.one (tidligere Risa Service).

Det er Rental.one som forvalter Risa-gruppens maskinpark.

Også administrerende direktør i Volvo Maskin AS, Gunnar Thorud sier seg fornøyd med overleveringen.

– Det var en viktig dag når leveransen ble et faktum. Alt var på plass som planlagt, og maskinene er allerede i drift. Vi gleder oss til fortsettelsen og setter stor pris på den innovative og ekspansive holdningen som Risa-gruppen bidrar med i samarbeidet vårt, sier Thorud i pressemeldingen.

Leveransen består av følgende Volvo-materiell:

  • To R70D tipptrucker med 65 tonn nyttelast
  • To A60H rammestyrte dumpere med 55 tonn nyttelast
  • To EC750EL gravemaskiner på 75 tonn
  • To EC480EL gravemaskiner på 53 tonn
  • To L350H hjullastere på 55 tonn
  • Én L220H hjullaster på 35 tonn
  • Én 95-tonns beltegraver EC950EL