Kjededirektør Trond Lie på byggeplassen hos Byggproffen Bodø, en av de lokale medlemsbedriftene i Bodø.

Rekordmange hus fra Systemhus ble igangsatt i 2018

I et noe fallende marked opplever huskjeden med hovedkontor i Bodø stor vekst og hadde 1.227 igangsatte boliger i 2018. Systemhus er med dette landets nest største boligbygger.  

Prognosesenteret og Boligprodusentene har presentert tallene for igangsatte og solgte boliger i 2018 i dag. I 2018 ble totalt 29.496 boliger igangsatt.

- Vi har hatt et fantastisk år i 2018, mye takket være den jobben våre 120 kjedemedlemmer over hele landet gjør hver eneste dag. Vi opplever at husene våre er tidsriktige, og at vi treffer markedet med vårt fokus på friske hjem. Det vil si et friskt inneklima, godt lys, lyddemping og god planløsning og funksjonalitet, sier kjededirektør Trond Lie.

Ifølge Boligprodusentenes Forening ble OBOS, inkludert datterselskapet Block Watne, landets største boligbygger i 2018 med 1640 igangsatte boliger. På andreplass kommer Systemhus med 1.227 boliger, mens Nordbohus kom inn på tredjeplass. De gode tallene for fjoråret ble tatt imot til stor jubel på hovedkontoret til Systemhus i Bodø. 

Doblet antall kjedemedlemmer
Systemhus er en del av Mestergruppen, hvor også Saltdalshytta, XL Bygg, Byggtorget, Mesterhus og Blink Hus inngår.

Systemhus Norge ble stiftet allerede i 1967 og driftes fra kjedekontoret i Bodø.

- Kjeden har vokst jevnt og trutt, samtidig som både husene og tilbudet til kjedemedlemmene har utviklet seg i takt med behovene i markedet, heter det i en melding fra selskapet. Antall medlemmer i kjeden er doblet de siste fem årene.

4,5 milliarder i ordrereserve for 2019
Trond Lie understreker at det er ute hos de 120 kjedemedlemmene landet rundt at verdiskapingen skjer. Hele 1.468 salg ble gjennomført av medlemsbedriftene i 2018 - det betyr en ordrereserve på 4,5 milliarder ved inngangen av 2019.