Daglig leder Bjørn Risa i Risa. Foto: Sindre Sverdrup Strand
Daglig leder Bjørn Risa i Risa. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Rekordår for Risa

2023 ble et år med mange rekorder for Risa AS; rekordstor omsetning og resultat, rekordmange lærlinger og kvinnelige lærlinger og i rekordmange lærefag.

Omsetningen til Risa i fjor endte på 2,15 milliarder kroner mot 1,82 milliarder i 2022. Driftsresultatet før skatt i 2023 var på 90 millioner kroner, mens tilsvarende tall for 2022 var 64 millioner kroner.

– Den største milepælen i 2023, både for meg personlig og for selskapet, er at vi lyktes med å kjøpe alle aksjene tilbake igjen. At Risa AS igjen er 100% familieeid og det hele 18 måneder før planen, er både en bragd og en lettelse. Det gir også et tydelig signal om framtidstro, sier daglig leder Bjørn Risa i en pressemelding.

– Milepæl nummer to var opprettelse av tariffavtale. At vi er en bedrift som har tariffavtale betyr både bedre arbeidsvilkår for våre ansatte (AFP) og gir oss som selskap et seriøsitetsstempel, legger han til.

Samtidig er han positiv med tanke på selskapets fremtidsutsikter, særlig nye kontraktsformer og vekting av andre elementer enn pris i anbud.

– Nytt for 2024 er 30% vektig av miljø i offentlige anbud. Det ser vi på som en mulighet. Risa skal være en pådriver for grønn omstilling i bransjen og skal tenke bærekraft i alt vi gjør.

Ordrereserven for konsernet er 3,1 milliarder kroner, og Risa understreker at dette gir en forutsigbarhet for hele selskapet.

– Vi ser lyst på framtiden. Rentetoppen er nådd og prisstigningen flater ut. Vi har ikke mål om å øke omsetningen. Vi skal vokse sakte og satse på kvalitet og soliditet. Og bli enda bedre på resultat, avslutter Risa.