Espen Kåsin, direktør for programvare (foran) og Jens Haug, direktør for produkt i Rejlers Embriq, sier seg fornøyde med nylanserte Quant Insight, som skal gi nettselskapene nye muligheter innen drift og analyse av el-nettet basert på AMS-data. Foto: Rejlers Embriq

Rejlers Embriq lanserer Quant Insight

På Smartgridkonferansen i Trondheim denne uken lanserer Rejlers Embriq siste tilskudd til smartgridplattformen Quant, Quant Insight.

Det skriver Rejlers Embriq i en pressemelding tirsdag.

Den nylanserte løsningen skal gi nettselskapene nye muligheter innen drift og analyse av el-nettet basert på data fra smarte strømmålere (AMS).

Quant har, ifølge pressemeldingen, en god markedsposisjon i Norden med kunder som blant annet Hafslund, Agder, Lyse, Tromskraft, Nettalliansen og Jamtkraft.

– Totalt håndteres måleverdier fra omtrent 1,7 millioner målepunkter gjennom plattformen, og integrasjonsløsningen Quant Flow behandler rundt fire millioner meldinger hver uke. Tallene er raskt voksende, og når de Nordiske datahubbene går i drift så vil veksten akselerere ytterligere, sier Espen Kåsin, Direktør for programvare i Rejlers Embriq.

– Vårt mål med Quant har alltid vært å tilby markedets mest fleksible og kostnadseffektive Smartgrid-tjenesteplattform; fleksibelt for de oppgavene som nettselskapene står ovenfor gjennom utrulling av AMS, men ikke minst for fremtidige oppgaver hvor det handler om å skape verdi for driften av alle de nye dataene som nå er tilgjengelig, sier Kåsin i pressemeldingen.

– Quant Insight representerer en portefølje av tjenester som gir helt nye muligheter innenfor proaktiv drift og analyse av distribusjonsnettet, uttaler Jens Haug, Direktør for produkt i Rejlers Embriq.

Eksempler som nevnes i pressemeldingen er moduler for jordfeilsanalyse, rapportering om utfall, kapasitetsberegninger og spenningskvalitet.

– Nå er vi på god vei med å realisere det som har vært et tema i bransjen gjennom mange år; hvordan skape merverdi fra AMS-dataene utover lovmessig krav, uttaler administrerende direktør Thomas Pettersen i Rejlers Embriq.