Gründer og administrerende direktør Janne Aas-Jakobsen (til venstre) og operativ leder Ingebjørg Foss Daae i Consigli. Foto: Consigli
Gründer og administrerende direktør Janne Aas-Jakobsen (til venstre) og operativ leder Ingebjørg Foss Daae i Consigli. Foto: Consigli

Proptech-selskap hentet inn 30 millioner

Programvareselskapet Consigli, som har spesialisert seg på å ta i bruk data i tidligfase av byggeprosjekter, hentet inn åtte millioner kroner fra Innovasjon Norge og 22 millioner fra investorer i en emisjon denne sommeren.

Det skriver Consigli i en pressemelding denne uken.

– Med den friske kapitalen i tillegg til det vi hadde på bok fra før, har vi skaffet oss tid til å ta ut hele tjenestespekteret som er planlagt for plattformen, og få et solid feste i markedet i Norge og Sverige. Vi skal også sikre at vi har god tjenestetilpassing til markedet i UK før vi henter kapital neste gang. En del av den friske kapitalen skal derfor brukes til å bygge salgs- og markedsorganisasjon, sier operativ leder Ingebjørg Foss Daae i Consigli.

Selskapet bygger programvare-som-tjeneste-løsninger for eiendomsselskaper og totalentreprenører basert på kunstig intelligens og matematisk optimalisering. Consigli ble stiftet for under to år siden, og har i dag omtrent 25 ansatte med bakgrunn fra matematikk, fysikk, statistikk og ulike deler av datavitenskap i tillegg til kompetanse fra de klassiske rådgivningsfagene, heter det i pressemeldingen.

– Helt fra starten av har vi jobbet med data som finnes, i den kvaliteten de foreligger, teknologi som er tatt fram i andre industrier og reell verdi vi kan skape for ekte eiendomsselskaper og totalentreprenører. Sånn kan vi sikre at vi bare bruker ressurser på å løse ekte problemer, sier gründer og administrerende direktør Janne Aas-Jakobsen i Consigli.