Både i fjor og året før aksjonerte politiet og Skatteetaten mot utenlandske steinleggere flere steder i landet. Nå har flere privatpersoner mottatt momskrav fra Skatteetaten fordi de har betalt svart. (Illustrasjonsfoto)

Private straffes for svart betaling

Skatteetaten i Midt-Norge sender nå momskrav til kunder som betalte steinleggere svart i fjor, melder adressa.no.

Ifølge adressa.no har Skatt Midt-Norge hittil sendt krav på mellom 4200 og 16 500 kroner til fem privatpersoner i Sør-Trøndelag og i Møre og Romsdal.

– Etter hvert som vi gjør oss ferdig med bokettersyn hos steinleggerfirmaene, så vil flere krav sendes ut, sier regiondirektør Trude Vollheim Webb hos Skatt Midt-Norge til avisen.

Askjonerte mot utenlandske firmaer

Sammen med politiet og Arbeidstilsynet slo Skatt Midt-Norge til hos flere utenlandskeide steinleggerfirmaer i fjor sommer, med mistanke om at de verken betalte skatt eller moms.

Skatteetaten varslet da at kunder som betalte kontant for oppdrag verdt mer enn 10 000 kroner ville være medansvarlige for skatte- og avgiftsunndragelse.

– Når vi finner at steinleggerfirmaene ikke har betalt sine skatter og avgifter, så bruker vi medansvarsloven og ilegger kjøperne av tjenestene dette kravet, sier Webb.

– Seriøse håndverkere går ikke på døren

Hun sier også det bør ringe en varselsklokke hos alle som kjøper tjenester av håndverkere som kommer på døren, og som ber om å få gjort opp i kontanter: – Seriøse håndverkere går ikke på døren i dag, sier Webb, og opplyser at det også kan bli aktuelt med strengere straffer enn bare momskrav for kunder som lar seg friste.