En fornøyd Pål Asphaug (t.v.) mottok prisen for Årets Montér-forhandler sammen med Arve Jørgensen under konferansens festaften. Foto: Kilian MunchPå vegne av seg selv og sine kollegaer på Rudshøgda mottok en fornøyd Alf Skånseng (t.v.) prisen for Årets Logistikksenter. Foto: Kilian MunchProff Øst ble Årets proffteam og slapp jubelen løs. Foto: Kilian Munch«Årets selger» ble salgsleder Siv Heggelund fra Proff Sør. - En bauta gjennom mange år, sa prisutdeler og kommersiell direktør Ole-Jørgen Mo. Foto: Kilian MunchMarit Vølstad Jensen fikk Hedersprisen 2022 av Erik Tønnesen. Foto: Kilian Munch

Prisdryss på Optimera-samling

Marta Vølstad Jensen og Siv Heggelund stakk av med to av de gjeveste prisene under Optimeras Opptur-konferanse. Prismottakere fra Helgeroa, Helgelandskysten, Ål og Rudshøgda kunne også juble.

Optimeras årlige konferanse var sist helg på The Qube Gardermoen. Salen rommet rundt 850 Optimera-medarbeidere og leverandører for faglig påfyll, tilbakeblikk på 2022 og hva som venter videre for konsernet.

Tradisjonen tro ble også mange priser delt ut.

Av de over 140 Montér-byggevarehusene er rundt 50 franchise-takere som konkurrerte om å bli Årets Forhandler 2022. Montér Mo i Rana tok prisen.

– Vi er svært fornøyde med at innsatsen vi har lagt ned siden åpningen i 2020, har ført oss hit, sier Pål Asphaug, daglig leder for bedriften, i en pressemelding. De har Montér-byggevarehus i Mo i Rana, Lovund og Lurøy som alle ligger Helgelandskysten.

Årets logistikksenter ble anlegget på Rudshøgda. Optimera har ti slike logistikksentra i tillegg til sentrallageret i Vestby som åpnet offisielt i desember.

Årets proffteam ble Proff Øst. I den høythengende kategorien «Årets selger» stakk salgsleder Siv Heggelund fra Proff Sør av med prisen.

Kommersiell direktør Ole-Jørgen Mo kunne fortelle om sterke resultater.

– Årets vinner har vært en bauta i Optimera i mange år, med en salgsvekst på 30 prosent i en årrekke.

Hedersprisen for 2022 ble tildelt Marit Vølstad Jensen. Hun har vært ansatt ved Optimera Stangeland i hele 35 år.

Juryen la vekt på Jensens evne til alltid å ta seg tid til å hjelpe sine kollegaer på en positiv og ikke minst personlig måte. Prisen ble overrakt av administrerende direktør Erik Tønnesen. Han la vekt på hedersprisvinnerens evne til å stille med kunnskap på tvers av selskapet.