Vannet fortsetter å synke her på Drangsholt i Kristiansand. Noen elektrikere gjør seg klar for jobb mens i horisonten ser man et ødelagt hus etter lørdagens ras. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politiet patruljerer i flomutsatte områder i Agder

Med obs-varselet fra Agder, og med forrige flom ferskt i minne, tar politiet grep for å forebygge skader. Store nedbørsmengder er ventet lørdag.

– Vi har patruljer i Aust- og Vest-Agder. De fleste i områder med elver som er utsatt for flom. Tanken er at vi skal være proaktive og følge med etter hvert som regnet kommer ned, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Line Andresen til NTB.

Det er meldt mellom 100 og 170 millimeter nedbør på Sørlandet denne helgen.

– De fleste har forrige runde friskt i minne, sier Andresen, som ber folk følge ekstra godt med på båter og eiendommer.

Målt i skadeomfang er flommen på Sørlandet i begynnelsen av oktober en av de verste flommene i nyere tid. Det er kommet 3.000 skademeldinger, og Finans Norge anslår at erstatningene for skadene som er meldt inn er på rundt 500 millioner kroner.

Spesielt ved kysttrekningen fra Aust-Agder og til Telemark vil det komme mest nedbør denne helgen. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler at både Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark har hevet flom- og jordskredvarsel. I Aust-Agder lørdag er farenivået for flom hevet til tre – oransje – som er det nest høyeste farenivået.

Foreløpig er det ikke meldt om flom eller ras, opplyser Andresen.